≫ 

Ćuruvijina žena zna ko je ubica? Nije nosio fantomku, prepoznala bi ga ako bi ga sada videla

Razgovor sa Prpom je prihvatio, jer mu je zajednički istoričar Miroslav Perišić preneo da ona želi da iznese nove podatke u vezi slučaja

  • 4

Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović svedočio je u Specijalnom sudu u Beogradu u nastavku suđenja nekadašnjim pripadnicima DB-a optuženim za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine.

"UBICA ĐINĐIĆA JE TAJNO POBEGAO U LONDON": Nove šokantne tvrdnje iz intervjua sa LEGIJOM

Mihajlović je posvedočio da mu je 2003. godine Branka Prpa, Ćuruvijina nevenčana supruga koja je sa njim bila u društvu u trenutku ubistva, rekla je sigurna da može da prepozna ubicu, jer on nije imao fantomku. To je, kako je naveo, za njega bilo šokantno saznanje.

Razgovor sa Prpom je, kako je naveo, prihvatio jer mu je zajednički istoričar Miroslav Perišić preneo da ona želi da iznese nove podatke u vezi slučaja.

Tom prilikom Prpa mu je rekla da u policijskom istrazi nakon ubistva nije dala pravi iskaz jer se plašila za svoju bezbednost. Prpa je nakon toga prepoznala Luku Pejovića kao ubicu.

Prema nejgovim rečima, jedino neposredno saznanje o ubistvu Ćuruvije dobio je od Prpe, dok je ostale podatke dobijao posredno od operativaca koji su istraživali ubistvo.

Pre Mihajovića  je ispitan nekadašnji šef UBPOK-a Boro Banjac, koji je posvedočio da je Ćuruvijina prijateljica Branka Prpa preloznala jednog od pripadnika zemunskog klana Luku Pejovića kao neposrednog izvršioca ubistva, ali sa "75 odsto sigurnosti".

On je naveo da tužilac nije podnosio prijavu jer nije imao dovoljno dokaza protiv Pejovića koji već bio ubijen. Suđenje je planirano da se održi i u sredu i četvrtak.

Za ubistvo Ćuruvije optuženi su nekadašnji šef DB-a Radomir Marković, šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, pripadnik tog centra Ratko Romić i Milan Kurak, koji se tereti da je neposredni izvršilac ubistva.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Mihajlović: U vreme mog mandata nije utvrđena veza sa DB-om

Odgovarajući na brojna pitanja Mihajlović je rekao da je postojala sumnja da iza ubistva novinara Slavka Ćuruvije stoji DB, ali da to nije utvrđeno za vreme njegovog mandata te da su zato izostale i krivične prijave.

On je ponovio da je sva saznanja o ubistvu Ćuruvije dobijao o saradnika, dok su ga o povezanosti ubistva Ćuruvije sa DB-om konkretno obavesitli Goran Petrović i Sreten Lukić.

Mihajlović je prokomentarisao da se zbog proteka vremena ne seća brojnih detalja te da nije verodostojan svedok.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sava Savanovic prvi Srpski vampir

    5. april 2017 | 11:12

    Prepoznala bi ga posle 18 godina? Pa gde je bila do sada?

  • Beba

    5. april 2017 | 13:31

    Ma ona mi je sumnjivo. A Tek 2003.g. kazala da je sigurna da je ubica taj Luka Pejovic koji je te 2003.g. već bio mrtav. Pa sto to ona nije rekla dok je on bio živ. Koga ona to krije to je ovde najbitnije pitanje. Šta je imala da se plaši, posle 2000.g.oktobra njeni bliski ljudi su došli na vlast i oni bi je svakako kao važnog svedoka zaštitili. Imala je tri godine da kaže koga je videla.

  • Atina

    5. april 2017 | 11:21

    Sta znaci ' zajednicki istiricar'?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA