"Uzmi račun i pobedi": Dobitnici preuzeli 18 automobila (FOTO)

Postoji mogućnost organizovanja novog kola nagradne igre na jesen ili na proleće

  • 4

Dobitnicima u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” danas su u Kragujevcu svečano uručeni ključevi automobila marke “Fiat 500-L”.

Blace, najtaličniji grad u Srbiji: Dobitnica stana u Beogradu na vodi opisala zašto je bila uplašena kada su izvukli njeno ime! (FOTO)

Saznali smo gde će završiti više od 8,5 miliona koverti iz nagradne igre "Uzmi račun i pobedi"

Ključeve 18 automobila je uručio državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Željko Ožegović.

On je rekao da je nagradna igra dala dobre rezultate, ističući da je poslato oko 8,5 miliona koverata, a po preliminarnim merenjima, učestvovalo je između 25 i 40 odsto ukupnog stanovništva, što je mnogo više u odnosu na druge zemlje u kojima se organizuju slične lutrije.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Poreska uprava je već na polovini realizacije nagradne igre pokazala da je značajno povećana naplata PDV-a, a smanjio se i broj prekršaja zbog neizdavanja fiskalnih računa - rekao je Ožegović.

Lutrija je imala i nefinansijske efekte, kaže Ožegović i objašnjava da su građani shvatili značaj borbe protiv sive ekonomije.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Sada sledi novo takmičenje, pa će tako pet opština čiji su stanovnici poslali najveći broj fiskalnih računa dobiti finansijsku nadoknadu od 20.000 evra za projekte, a 12 opština će dobiti besplatne WiFi zone.

Pozivajući građane da i ubuduće uzimaju fiskalne račune, Ožegović je najavio mogućnost organizovanja novog kola nagradne igre na jesen ili na proleće iduće godine.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Srećni dobitnici - Foto: Tanjug/Tanja Valič

Višekruna je govoreći o uočenim nepravilnostima navela da je bilo koverata u kojima su bili izmešani slipovi i računi, te da je bilo računa iz 2016. godine, a dešavalo se da učesnici nisu na ispravan način popunjavali brendirane koverte.

Izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović kaže da je nagradna igra nadmašila sva očekivanja budući da je poslato 8,5 miliona koverata.

- Danas smo dodelili automobile srećnim dobitnicima iz svih krajeva Srbije, što potvrđuje da je ova aktivnost naišla na interesovanje svih građana - rekla je Jovanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA