≫ 

BESPLATNE AKCIJE: Na ovom računu imate 2.200 dinara, pravac do pošte da ih podignete!

Trenutna vrednost akcija na beogradskoj berzi za NIS iznosi 748 dinara, a za Aerodrom “Nikola Tesla” 1.302 dinara, pa tako onim građanima, koji ih nisu prodali, akcije vrede 5.052 dinara

  • 3

Odbor direktora Naftne industrije Srbije predložio je da za dividende akcionarima bude isplaćeno 25 odsto, odnosno 4,02 milijarde dinara od ukupne neto dobiti kompanije u 2016. godini u iznosu od 16,08 milijardi dinara, saopšteno je danas iz te kompanije.

 

Niste do sada prodali besplatno dobijene akcije? Ova vest vam se neće dopasti

 

Deveta redovna sednica Skupštine akcionara NIS-a sazvana je za 27. jun, a odbor direktora je takođe razmotrio i usvojio finansijske izveštaje, konsolidovane finansijske izveštaje, kao i kvartalni izveštaj NIS-a za prvi kvartal 2017. godine.

 

Ukoliko do sada niste podizali dividende za besplatne akcije, zaradili ste nešto malo više od 2.200 dinara, koji vas čekaju na računu u "Pošti"!

 

Poslednje dividende, isplaćene su u septembru 2016. godine za NIS, Telekom i aerodrom "Nikola Tesla". Besplatne akcije za Telekom podeljene su građanima još 2012. godine, ali iz nekog razloga država građanima ne odobrava da trguju sa njima, ali dividende za Telekom od 2014. godine redovno se isplaćuju.

 

- Ove dividende od NIS -a će po svemu sudeći biti isplaćene za dva do tri meseca. Aerodrom "Nikola Tesla" i Telekom do kraja juna imaju rok da objave konkretne odluke o isplati dividenda - objašnjava za Blic Branislav Jorgić, broker.

 

Po Zakonu svi građani koji su ostvarili pravo na besplatne akcije do sada dobili pet akcija NIS-a i jednu akciju "Aerodroma".

 

- Trenutna vrednost akcija na beogradskoj berzi za NIS iznosi 748 dinara, a za Aerodrom “Nikola Tesla” 1.302 dinara, pa tako onim građanima, koji ih nisu prodali, akcije vrede 5.052 dinara - kaže Jorgić.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA