Da li će i žene koje spopadaju i proganjaju muškarce u Srbiji ići u zatvor: Imamo odgovor!

Ovih dana se svi, kada je u pitanju novi zakonik, obraćaju muškarcima

  • 9

Pre nekoliko dana Srbiju je na noge podigao novi zakonik, koji je u narodu već prozvan kao - zakon o udvaranju.

Stupio je na snagu 1. juna, a obuhvatio je četiri nova krivična dela: proganjanje, polno uznemiravanje, sakaćenje polnog organa i zabrana prinudnog braka.

Zaboravite na slanje lascivnih komentara i golih fotografija na Fejsbuku: I za to možete u ZATVOR!

Pitali smo Beograđanke da li će tužiti muškarce zbog udvaranja (VIDEO)

Kao što smo već pisali, cilj je da se onemogući da osoba stupi u neku vrstu kontakta sa drugom osobom bez njenog pristanka. Zapravo, ne sme da se dozvoli da neko nekome ugrožava fizički ili psihički integritet.

Krivično delo polno uznemiravanje je usmereno na zaštitu dostojanstva osobe i predstavlja meru za kontinuirano uznemiravanje koje bi kao posledicu imalo narušavanje ritma neke osobe, bilo da se to uznemiravanje vrši putem društvenih mreža, telefona, pisama… 

Verovatno ste, čitajući vesti o ovom zakonu, primetili da se svi obraćaju muškarcima.

Danima se već kroz javnost provlače rečenice sledećeg tipa - U slučaju da ženi udelite kompliment mimo njene volje ili da to radite napadno, ako pogledate ženu, ako se obratite ženi... A, složićete se, tek ponegde je provučena po koja rečenica u kojoj su i žene upozorene na posledice udvaranja muškarcima.

- Naravno da ovaj zakonik važi i u suprotnom smislu. Nasilje, seksualno uznemiravanje, može da bude sa strane oba pola. Podrazumeva se da važi za oba pola. Žene mogu biti nasilne podjednako kao i muškarci - rekao je za Telegraf.rs Dragoljub Đorđević, predsednik Advokatske komore Srbije.

Okej, hajmo sada iskreno, koliko vas je pomislio na uznemiravanje muškaraca od strane žena kada je prvi put pročitalo vest o novom zakoniku?

Naime, sumnjamo da bi bilo kom muškarcu smetalo da mu neka žena, dok recimo igra basket, dobaci da ima dobro telo. Ne verujemo da bi je tužio zbog toga... 

Verujemo da se slažete sa nama. Svoje mišljenje ostavite u komentarima. 

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    11. jun 2017 | 14:07

    I žene fletuju i traže muškarce po društvenim mrežama udate a traže muškarce stroga kazna i za njih i one varaju.

  • Goran

    11. jun 2017 | 15:53

    S obzirom da u ovom zakonu nigde ne piše da nije zabranjeno udvaranje/uznemiravanje istog pola za očekivati je jačanje homoseksualizma. Rupa u zakonu radi za gej lobi. Da li je to slučajno?

  • xxx

    11. jun 2017 | 14:08

    Mrtva je tu trka ko je gori,oni ili one

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA