Beogradski davitelj koji je ugušio saradnika 2014. godine, dobio 30 godina zatvora, a porodici nastradalog mora da plati i 1.450 evra

Nebojša Ivanković (30) je pretukao i zadavio poslovnog saradnika Miloša Zemovića (26), poreklom iz Budve, zbog dugova i svađe oko zajedničkog posla u teretani

  • 2

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 30 godina zatvora Nebojšu Ivankovića (30), jer je pretukao i zadavio poslovnog saradnika Miloša Zemovića (26), poreklom iz Budve zbog dugova i svađe oko zajedničkog posla u teretani.

Pedofil Žarko iz Zemuna dobio 3 godine i 8 meseci zatvora: Zvao je žrtvu (10) telefonom i maltretirao je!

Prava piratska potera na Dunavu kakvu Srbija nije videla: Carinik je uočio sumnjiv brodić, pa pozvao pojačanje, i to nije sve! (FOTO) (VIDEO)

Tom presudom odbijene su sve žalbe i potvrđena prvostepena presuda Više suda u Beogradu, kojom je lane Ivanković osuđen zbog krivicnog dela teško ubistvo i obavezan da na ime imovinsko-pravnog zahteva porodici ubijenog mladića plati 1.300 evra i 17.000 dinara, koje je uzeo iz stana ubijenog. Mediji su ranije preneli da je Ivanković bio administrativni radnik u Agenciji za privredne registre.

Zločin je izvršio 28. aprila 2014. godine u stanu Zemovića, u ulici Admirala Geprata u Beogradu, posle svađe zbog duga u koji su upali posle zajedničkog otvaranja teretane u Beogradu u kojoj posao nije išao kako su očekivali.

Osuđen je jer je, kako se navodi u presudi, u stanju povišene emocionalne napetosti, u kojoj je njegova uračunljivost bila smanjena do bitnog, ali ne i bitno, iz koristoljublja ubio Zemovića u njegovom stanu u koji je ušao zloupotrebom poverenja.

Najpre ga je više puta pesnicom i tvrdim predmetom udario u predelu glave, usled čega je Zemović izgubio svest i pao mu u krilo, a onda ga je zadavio i uzeo iz stana 1.300 evra i 17.000 dinara.

U obrazloženju odluke, Apelacioni sud se složio sa procenom prvostepenog suda da su za Ivankovića olakšavajuće okolnosti što je bio u stanju smanjene uračunljivosti u trenutku izvršenja dela, da je izrazio kajanje, kao i njegov raniji život, dok je od otežavajućih okolnosti cenio da je okrivljeni zapravo zloupotrebio poverenje ubijenog.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    5. jun 2017 | 17:02

    Ma tako i treba svakog redom za ubistvo 30 minimum...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA