• 14

Šta će vam se desiti ako ne produžite vozačku do 10. juna: Veoma važno obaveštenje za sve!

Neprodužavanje vozačke dozvole ne znači i poništavanje vozačkog ispita

  • 14

Rok za produžetak vozačke dozvole ističe kroz tri dana - ukoliko je ne zamenite u predviđenom roku, a želite da upravljate motornim vozilom, mogli biste se naći u problemu.

Redovi ispred MUP za padanje u nesvest: Ako do sada niste zamenili dozvolu, najgori je trenutak!

Ukoliko još imate staru, papirnatu vozačku dozvolu, krajnje je vreme da je zamenite za biometrijsku, jer slede kazne od 6.000 do 30.000 dinara. Ali, ima i ono "ali".

Nova vozačka dozvola košta 1.572 dinara i može da se izvadi na dva načina: da odete u stanicu policije, odnesete staru dozvolu i, ako imate biometrijska dokumenta, dovoljno je da popunite jedan obrazac i dozvola će biti gotova za sedam dana, ili onlajn, putem E-uprave, za šta je potrebno da imate čipovanu ličnu kartu i da nemate dioptriju.

Međutim, ukoliko policija zaustavi vozača kome je istekao rok dozvole ne više od šest meseci, platiće kaznu od 6.000 do 20.000 dinara i dobija dva kaznena poena. Još gore je onim vozačima kojima je istekao rok važenja dozvole više od šest meseci - njima je predviđena kazna od 15.000 do 30.000 dinara, pet kaznenih poena i zabrana upravljanja vozilom od najmanje tri meseca.

Sreća je da neće biti kazni za one koji ne produže svoje dozvole ukoliko ne upravljaju vozilom u tom periodu, pa će u bilo kojem trenutku moći bez problema da zamene stare dozvole za nove. Treba reći i da neprodužavanje vozačke dozvole ne znači i poništavanje vozačkog ispita.

NAJVAŽNIJE STAVKE KOJE MORATE ZNATI

1. Kaznu ćete dobiti samo ako vozite automobil i ako nemate novu vozačku.

2. Ako ne produžite na vreme vozačku, nećete polagati vozački ponovo.

3. U suštini, vozačku možete da produžite i posle 10. juna, ali dok ne podnesete zahtev, ne smete da vozite automobil.

4. Poenta priče je da onog momenta kad sednete u automobil posle 10. juna, morate da imate novu vozačku dozvolu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ax

    Ja cu sutra da podnesem zahtev , papirna mi je vazeca do oktobra , ne vidim svrhu kaznjavanja za vazeci dokument koji je od njih izdat !

  • čarls bronson

    Ko uopšte nema dozvolu ne može biti kažnjen, jer nije imao šta da produži.

  • Boban

    Ali sobzirom da steceno pravo ne moze da se izgubi, svako ko zameni vozacku dozvolu bice oslobodjen prekrsajne odgovornosti, osim onih koji ne mogu da svoju staru vozacku zamene za novu iz odredjenih razloga!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima