≫ 

Sve o navijačkom Bloku 45, neosvojivoj "tvrđavi" Grobara: Pucnjava je dokaz da je sve otišlo dođavola

Pretpostavlja se da je grupu Grobara u četvrtak uveče napala ekipa Delija sa strane

  • 74

Blok 45 je oduuvek važio za "neosvojivu tvrđavu", u svakom smislu, samim tim i za opasno mesto, pa stoga i ne čudi  što se tik uz taj blok, u Dr Ivana Ribara, preko puta ulice, u četvrtak uveče desio žestok obračun navijačkih grupa - Delija i Grobara.

Demoliran ulaz, izjave prestravljenih svedoka: Jutro posle, nekoliko sati od krvavog sukoba navijača kod Bloka 45 (FOTO)

Osim toga što iz Bloka 45, koji je izgrađen u periodu od 1968. do 1972. godine dolaze najžešći momci novobeogradskog asfalta (ako ne i celog grada), u tom naselju je uvek bilo i jakih navijačkih grupa, što je i logično, jer u bloku, prema gruboj proceni, živi oko 18.000 ljudi i prostire se na 68 hektara (ima 45 solitera i 23 četvorospratnica i dvospratnica).

ŠOK NAPAD SA STRANE

Prema jednoj verziji, do incidenta ispred zgrade u ulici Ivana Ribara 98 došlo je kada je grupa Delija sa motkama naišla na Grobare, tačnije na grupu "Vandal boys", koja je trenutno najaktivnija navijačka ekipa iz tog kraja (pripadnici grupe dolaze iz blokova 45, 61, 62, 63 i 64, kao i iz naselja u ulici Dr Ivana Ribara), samim tim i ovaj kraj važi za njihovu "tvrđavu". Nezvanično, momak koji je upucan je upravo pripadnik "Vandala" i on je sinoć prebačen na odeljenje za reanimaciju u KBC Zemun, gde su se lekari borili za njegov život.

Delije i Grobari iz Bloka 45 imaju korektne komšijske odnose, ponekad i zajedničke akcije, koje se, naravno, ne tiču navijanja, ali su zato udruženi, recimo, kada se pravi tradicionalni novogodišnji vatromet. Pretpostavka je da je sinoć na Grobare naletela ekipa Delija sa strane, dakle, ne iz komšiluka. Nažalost, stvari se sve više otimaju kontroli, pa nekad fer navijački obračuni, u kojima su se koristile samo ruke, su sada postali okršaji hladnim ili vatrenim oružjem, što je suprotno navijačkim kodeksima, za šta se zalažu vođe dve najveće navijačke grupe u Srbiji.

KLINCI NASILNIJI OD UČITELJA

Blok 45 je oduvek imao istaknute navijačke grupe, koje su, u međuvremenu, zamrle. U saradnji sa momcima sa Bežanijske Kose, iz Bloka 45 je krenula grupa "Red Boys" (Delije), zatim, tu su bili članovi grupa "Sioux" (Grobari), delimično "Young boys" (Grobari), "Urban Youth" (Grobari), "Ultra boys" (Delije)...

Svojevremeno, iz susednog Bloka 44, bilo je i pripadnika navijačke grupe United Force (FK Rad), tako da je taj kraj nekada vrveo od navijača, ali se ovako brutalne stvari, poput sinoćnje pucnjave, nikad nisu dešavale.

Međutim, došle su mlađe snage, koje su mnogo naslinije od svojih starijih kolega, koje ne znaju za kodekse i ukoliko se ovome ne stane na put, plašimo se da će ovakvih teških incidenata biti još.

Podsetimo, ne tako davno, Delije su napale Grobare kod Hrama Svetog Save, što je zabeležila i kamera našeg portala:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA