Kostić: Iz nesebičnosti ulažem u novu aviokompaniju

Predsednik MK Grupe spreman da sa još 10 privrednika uloži u novu nacionalnu aviokompaniju

  • 2

Predsednik MK Grupe Miodrag Kostić potvrdio je večeras da je spreman da zajedno sa grupom srpskih privrednika uloži novac u osnivanje nove srpske aviokompanije.

Gostujući u emisiji tv B92 "Između dve vatre" Kostić je rekao da će to učiniti "iz čistog altruizma". On je naveo da bi novac u novu aviokompaniju trebalo da uloži bar 10 privrednika i da bi osnivački ulog trebalo da iznosi 25 miliona evra.

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić potvrdio je juče da su u toku pregovori sa domaćim privrednicima koji su spremni da osnuju novu aviokompaniju, ali nije želeo da navede njihova imena, jer bi to moglo da ugrozi pregovore.

Prema pisanju dnevnika "Blic" grupu srpskih privrednika koja se pominje kao potencijalni kupac kompanije "Jat ervejz" predvodi vlasnik "Delte" Miroslav Mišković. U toj grupi su, kako se navodi, i vlasnici "MK grupe" Miodrag Kostić, "Farmakoma" Miroslav Bogićević i "Interkomerca" Goran Perčević. Sa Miškovićem je, navodno, o tome već razgovarano u Vladi pre dve nedelje.

Prema planu Vlade, država bi trebalo da ostane vlasnik 50 odsto aviokompanije, a preduzetnici bi u kupovinu ušli sa po nekoliko miliona evra, s tim što bi najviše uložio Mišković i time postao najveći nosilac tog projekta.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • od izvora dva putica

    16. avgust 2012 | 13:52

    ujedinjeni lopovi

  • Miki_Belgrade

    3. februar 2012 | 03:19

    Kostić: Iz nesebičnosti ulažem u novu aviokompaniju | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/Z6YGC85G via @telegrafrs

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA