Presuda Bogdanovu u četvrtak

Završeno suđenje Ivanu Bogdanovu za tuču i napad na policiju pred košarkašku utakmicu između Partizana i Crvene zvezde

  • 0

Prvi osnovni sud u Beogradu izreći će u četvrtak, 9. februara, prvostepenu presudu Ivanu Bogdanovu zbog optužbi da je učestvovao u masovnoj tuči i napadu na policiju, uoči košarkaške utakmice između Partizana i Crvene zvezde u Beogradu 2006.

Bogdanov je na današnjem suđenju ponovio da “nije kriv”, i pridružio se završnim rečima svojih branilaca Nemanje Govedarice i Saše Milovanovića, koji su tražili oslobađajuću presudu i ukidanje pritvora. Tužilac je, međutim, tražio efektivnu kaznu zatvora propisanu zakonom. Kao otežavajuće okolnosti, tužilac je naveo da je Bogdanov navijač Crvene Zvezde i pripadnik grupe “Ultra bojsi”, koji prave nerede na ulici, a podsetio je i na incident u Đenovi.

- Neshvatljivo je da se u prvi plan ističe da je Bogdanov navijač Crvene zvezde. Reč je o individualnoj krivici, Bogdanov odgovara za svoje postupke i to ne treba povezivati sa navijačima, kao ni sa slučajem u Đenovi, za koji je osuđen – rekli su advokati Govedarica i Milovanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA