ZATVORSKI CENOVNIK: Seks košta 200 evra, a mobilni telefon i do 4000! (VIDEO)

Za seks na brzaka sa ženom ili devojkom pritvorenici plaćaju od 100 do 200 evra, za "odmor" u zatvorskoj bolnici i do 1500, a unošenje oružja košta i do 10.000 evra

  • 2

Ako niste znali, a uvek vas je interesovalo, za ne daj bože... Telegraf vam otkriva cenovnik specijalnih usluga u Centralnom zatvoru u Bačvanskoj ulici u Beogradu, najvećem takve vrste na Balkanu. U njemu, takoreći, sve može da se kupi, ali za to treba naći pravog čoveka, na pravom položaju i, naravno, imati para!

- Sve ima svoju cenu, pa i usluge stražara CZ. Svako može da kupi malo lagodniji boravak u CZ, ali to treba dobro platiti - otkriva za naš portal jedan od zaposlenih u Bačvanskoj 14.

Telegraf.rs pokušao je da istraži koliko koštaju zatvorske privilegije i kako se pritvorenicima CZ unose telefoni, droga, pa čak i oružje!

- Mobilni telefon u CZ imaju čak i "šibicari", naravno u zavisnosti od toga ko ga naručuje i koliko je ljudi u ćeliji. Korumpirani čuvari za unošenje mobilnih uzimaju od 300 do 4000 evra! Fora je da pritvorenik nema garanciju koliko dugo će koristiti telefon, jer ih stražari tokom rutinske kontrole soba oduzimaju posle mesec-dva ili ranije. I onda priča ide ispočetka, i sve se plaća ponovo, i tako ukrug - objašnjava naš sagovornik.

Na spisku usluga koje pritvorenici plaćaju su i protekcija za odlazak kod lekara ili na VMA ukoliko im medicinska pomoć i nije baš potrebna, već bi da malo odmore u lagodnijim uslovima, kakve zatvorska bolnica pruža. Tarifa za predah u bolničkom  krevetu kreće se i do 1500 evra.

Stotinak evra košta da stražar "zažmuri" i ne prekontroliše paket, i to je način kako, recimo, pritvorenicima stiže droga sa slobode! Od 100 do 200 evra plaćaju pritvorenici koji žele da tokom porodične posete ostanu na 15-ak minuta nasamo sa ženom. Branko Berček Maći, bivši pripadnik "Crvenih beretki", uspeo je čak da napravi i dete tokom jednog brzinskog "seksa s nogu"!

Džet-set pritvorenici, koje je sramota i "smara ih" da se viđaju sa porodicom u sobi za posete, za 1500 evra, uz naravno, debelu vezu, mogu da se sretnu sa familijom i u nekoj od kancelarija. Svojevremeno je u CZ izbio veliki skandal zbog jedne ovakve posete obavljene u upravnikovoj kancelariji!

Najskuplje usluge su unušenje oružja, noževa, testera i svega što bi pritvorenici mogli da koriste za pokušaj bekstva. Ove cene idu i do 10.000 evra! Podsećamo, tokom boravka u CZ kod Milorada Ulemeka Legije pronađen je pištolj, istina plastični. Kristijan Golubović pre nekoliko godina telefonom je snimio zatvorske "cimere". Junaci video-klipa bili su "Mirko i Slavko", kako je nazvao dva šila.

Kako bilo da bilo, za slučaj da planirate da se bavite kriminalom, a hteli biste, ako ne krene sve kako treba, da iza rešetaka živite skoro kao na slobodi - pripremite brdo novca! Ili na vreme odustanite i radite nešto pristojno.

(D. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bane

    26. februar 2012 | 21:36

    ...al je to otislo sve na gore...ma vise se ne isplati ni u zatvor ici...

  • celeraba

    26. februar 2012 | 21:39

    ne isplati se vise ni CZ jel vidis kako su otisle cene gore...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA