OŽENIO SE ČOVEK-ČUDO: Srbin bez ruku i nogu našao ljubav svog života! (VIDEO)

Na "ludi kamen" stao poznati Australijanac srpskog porekla Nik Vujčić, čovek koji nije dozvolio da ga fizički nedostatak u bilo čemu spreči

  • 13

Nik Vujičić (29), poreklom Srbin, rođen u Melburnu bez ekstremiteta, uživa sa svojom suprugom na medenom mesecu na Havajima.

Nik, sada već proslavljeni motivacioni govornik, rođen je sa retkim tetra-amelia sindromom, bez ruku i nogu. Kao dete patio je od depresije, ali je odlučio da pokaže da može da radi sve što i ljudi sa rukama i nogama - piše, kuca na tastaturi, svira bubnjeve, čak i surfuje.

Bilo mu je zabranjeno da pohađa redovnu školu uprkos tome što ima samo fizički, ne i mentalni nedostatak. Tek kada se zakon promenio, bio je jedan od prvih učenika sa invaliditetom koji je završio osnovnu školu "Viktorija" u Melburnu. Kada je imao samo 8 godina, deca su ga zlostavljala u školi, pa je već u 10. godini pokušao da izvrši samoubistvo. Ipak, izbavila ga je, kako je kasnije govorio, ljubav prema dragim ljudima, i spoznaja da on nije jedina osoba sa koja ima takav problem.

Sve kroz šta je prošao u ranom detinjstvu inspirisalo ga je da već sa 17 godina počne da drži govore u crkvi, a osnovao je i organizaciju za pomoć drugima, na osnovu koje je 2005. godine nominovan za nagradu "Mladi Australijanac godine".

 

U svojoj karijeri motivacionog govornika Nikova predavanja čulo je više od tri miliona ljudi, posetio je 24 zemlje i pet kontinenata.

Autor je knjige "Život bez udova", a mnoga njegova predavanja objavljena su na DVD-ju. Verovatno je najpoznatija serija govora namenjenih pre svega mladim ljudima, pod nazivom "Bez ruku, bez nogu, bez briga", odakle smo za vas izdvojili ovaj snimak. Pogledajte i dobro razmislite...

(Telegraf.rs/Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Милица

    19. februar 2012 | 11:29

    Свака част!Заслужио је да буде срећан!Желим му све најлепше од срца!

  • Marija Gojkovic

    19. februar 2012 | 00:49

    Kakva volja za životom... Svaka čast!!!

  • drina

    19. februar 2012 | 00:41

    ako je stvarno srpskog porekla ja sam odusevljen i ako mu je Visnji Bog oduzeo nesto dao mu je slovensku lepotu i dusu!!!!!!! Bez reci sam!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA