EPS preti sudom zbog 29 para! (FOTO)

- Otvorio sam sanduče, pogledao račun na kojem piše da sam uplatio 738 dinara, a da dugujem 738,29 dinara. Ukupan dug za struju mi je tačno 29 para. Ostao sam bez teksta. Šta čovek da kaže? A onda sam počeo da se smejem - kaže Beograđanin A. D.

  • 25

Jure ga za siću! Verovali ili ne, Elektroprivreda Srbije (EPS) poslala je Beograđaninu A. D. (45) račun za struju od ravno 0,29 dinara, odnosno 29 para!

 

U jeku priče o plaćanju računa za struju novom preduzeću "Elektrosnabdevanje", umesto "Elektrodistribuciji" građanima su masovno pristizala obaveštenja o dugovanjima, pa je naš čitalac bio potpuno zatečen da mu EPS traži da uplati mizernih 29 para.

 

- Otvorio sam sanduče, pogledao račun na kojem piše da sam uplatio 738 dinara, a da dugujem 738,29 dinara. Ukupan dug za struju mi je tačno  29 para. Ostao sam bez teksta. Šta čovek da kaže? A onda sam počeo da se smejem  - priča za Telegraf A. D.

 

EPS napominje da će, ukoliko A.D. ne izmiri ovaj dug u najkraćem roku, morati da naplati kamatu i troškove sudskih troškova.

 

On kaže da uredno plaća račune i da mu je ovo prvi put da ga neko opominje za dug.

 

- U zemlji koja ima tako velike probleme, gde ljudi jako teško žive, i jedva sastavljaju kraj sa krajem, kao čist apsurd dođe da je EPS ovako agilan i spreman da bukvalno juri potrošače do zadnje pare - kaže čitalac Telegrafa.

 

(N. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makarije

    28. avgust 2013 | 18:04

    To pokazuje šta i građani treba da rade, ako vam država ili bilo ko duguje i dinar, na sud!,,,

  • nena

    28. avgust 2013 | 18:30

    Kod nas ne postoje vise pare odavno, samo dinari. Znaci, on njima nije mogao da plati 29 para. Morao bi da zaokruzi na dinar, to jest da im plati 71 paru vise, koju oni nikada ne bi mogli da vrate, jer kod nas ne postoje pare. Ova stvar se vrlo lako resava oduvek : Ono sto je do 0,50 para, to se na dole snizava na dinar, a ono sto je 51 para, povecava se gore na dinar. Znaci, on je njima dobro platio. Inace, ovako nas trgovci kradu sa prikazivanjem cena u parama, mada one vise ne postoje kao sredstvo placanja.

  • rista

    28. avgust 2013 | 19:30

    gradjane maltretiraju za 0.29 dinara, a simpu i dacicevim ljudima vlada poklanja 5 MILIJARDI!!! ovde je neko zreo za zatvor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA