I ONI SU PALI ZBOG DROGE: Najveće narko-afere na srpskoj estradi!

Zbog ljubavi prema kokainu i heroinu, probleme sa zakonom imali Ipe Ivandić, Gile iz "Orgazma", Džej, Darko Stanić, Nebojša Bakočević, Igor Pervić...

  • 4

Hapšenje Biljane Srbljanović, dramske spisateljice i bivšeg kandidata LDP za gradonačelnika Beograda, koja je "pala" zbog dva grama kokaina, moglo bi da zaseni sve ostale narko-afere čiji su akteri bile face iz džet-seta.

Najpoznatija narko-afera koja je potresla bivšu Jugoslaviju bila je ona kada je u bubnjevima Gorana Ipeta Ivandića, bubnjara "Bijelog dugmeta", septembra 1978. pronađen hašiš! Ceo bend je priveden, ali je zbog posedovanja droge uhapšen i osuđen samo Ipe. Trogodišnju kaznu odležao je u zatvoru u Foči. Za Dan Republike 1982. Predsedništvo SFRJ oslobodilo ga je izdržavanja kazne. Ipe se ubio 1994. skočivši sa šestog sprata hotela "Metropol" u Beogradu.

Pevač i frontmen beogradske rok grupe "Električni orgazam" Srđan Gojković Gile uhapšen je 2000. zbog posedovanja heroina. Gojković je uhapšen samo nekoliko sati pre koncerta "Orgazma" u Zagrebu. Portparol hrvatske policije izjavio je da je Gojković legitimisan kada je ulazio u halu, gde je trebalo da bude održan koncert. Tokom pretresa policija je pronašla heroin i privela ga, a koncert je otkazan. Gile je kasnije tvrdio da mu je heroin podmetnut.

Ni Džej Ramadanovski nije izbegao probleme sa zakonom zbog ljubavi prema zabranjenom prahu. Osim kavgi, čiji je glavni akter bio upravo u trenucima pomućene svesti, tokom jedne policijske racije kod njega je pronađena manja količina kokaina. Kada je vest objavljena u medijima, Džej je to, naravno, demantovao.

Probleme zbog droge imao je i glumac Igor Pervić. Sin balerine Lidije Pilipenko i pokojnog pozorišnog kritičara Muharema Pervića često je upadao u razne nevolje zbog ljubavi prema ovom poroku, a kasnije je, kada se "očistio", tvrdio da je posle detoksikacije u Londonu potpuno okrenuo leđa ovakvom načinu života.

Glumac Nebojša Bakočević, koji je osamdesetih tretiran kao dečko koji najviše obećava na jugoslovenskoj filmskoj sceni, otišao je predaleko u uživanju slave i poroka koje ona sa sobom nosi. Bakočević se potpuno predao "heroinskom raju", pa je u Kotoru uhapšen zbog krađe kompjutera, beogradski SKC opljačkao je tako što je, kao “spajderman”, upao kroz krov, da bi konačno orobio i jednu kancelariju.

Droga je napravila pakao i u životu Darka Stanića, sada najboljeg golmana Evrope. Rukometni ministar odbrane koristio je kokain, a zbog tragova ove droge pronađene tokom testiranja bio je suspendovan na dve godine.

Izvor Telegrafa.rs iz policije kaže da je spisak poznatih ličnosti, pevača, glumaca, biznismena, pa čak i nekih sportista, poduži, ali da se mnogi od njih izvuku bez ikakve prijave, i to - samo zahvaljujući popularnosti. Naš sagovornik podseća da su, zbog veza s narko-bosom Darkom Šarićem, i neke poznate TV face bile pod istragom.

- Sumnjalo se da je neke od njih Šarić koristio za prebacivanje manjih količina droge koje su rasturane upravo na estradi, tokom klupskih svirki i manjih koncerata. Neke od tih ličnosti su i dan danas pod prismotrom - zaključuje naš sagovornik.

(D. Manojlović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milos

    21. februar 2012 | 22:13

    Rodja Raicevic je overio od gudre. Na ovih 60 racunajte da ima jos 106 poznatih koji se udaraju po nosu.

  • neko iz mase

    24. jul 2012 | 01:52

    A ni reč o čedomiru jovanoviću koji je narko-faca broj jedan u politici. Verovatno mu pomaže to što je političar a upravo cela srbija bruji o tome da je narkos.Pogledajte samo komentare na youtubu i dovoljno bilo ali ne čovek je čak trebao biti član vlade ma ajde bre novinari pustite vi normalne ljude kao što su sportisti,glumci i muzičari bavite se malo i onima koji su na vrhu!

  • Ilija

    5. septembar 2016 | 12:19

    Ha ha, pa gde Gileta spojiste sa heroinom. On čovek džoint nikad zapalio nije. Gile je inače jako poznat po insistiranju na zdravom životu i disciplini. I jedan kuriozitet kada je u pitanju Električni Orgazam - svi njihovi zakazani koncerti su održani, a oni nikada nisu zakasnili ni na jedan koncert.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA