Policajac Euleksa ubijen na severu Kosova!

Nepoznata osoba pucala je na vozilo misije EU na magistralnom putu Kosovska Mitrovica – Leposavić. Pripadnik Euleksa koji je tom prilikom teško ranjen podlegao je povredama

  • 7

Na magistralnom putu Kosovska Mitrovica – Leposavić, u mestu Balaban u opštini Zvečan, u 7 časova i 50 minuta za sada nepoznate osobe su pucale na vozilo misije EU i tom prilikom je ubijen jedan pripadnik Euleksa iz Litvanije A.S.

 

-  Jedan pripadnik Euleksa, od tri koliko ih je bilo u vozilu, teško povređen prebačen je u Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici, gde je preminuo – rekao je za Telegraf regionalni portparol Kosovske policije Ergin Medić.

 

Medić je dodao da je uviđaj u toku i da ga obavljaju istražne ekipe Euleksa i kosovske policije.

 

Pod sirenama u pratnji Kosovske policije nekoliko Euleksovih vozila je preuzelo telo A. S. iz mrtvačnice ZC Kosovska Mitrovica u 11 i 45 sati. Za vreme preuzimanja tela nadletao je Euleksov helikopter.

 

Euleks je saopštio da su "dva vozila Euleksa kojima je prevoženo šestoro službenika, na redovnoj rotaciji sa Prelaza 1, zasuta paljbom od nepoznatih lica u blizini Opštine Zvečan".

 

U saopštenju se apeluje na lokalnu zajednicu da svako ko je bio svedok ili ko zna nešto o incidentu istupi i da kontaktira Euleks putem telefona 00381 38 78 5555 ili 00381 38 78 5556.

 

Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović potvrdio je da je jutros oko 8 sati i 15 minuta na kolima Hitne pomoći iz Zvečana u beživotnom stanju dovezen jedan pripadnik Euleks misije.

 

- Lice je dovezeno bez znakova života, ali je obavljena reanimacija, koja nije dala rezultate - rekao je Ivanović.

 

On je dodao da je utvrđeno da je ubijeni imao ustrelnu ranu u predelu grudnog koša i desne potkolenice, i da je najverovatnije iskrvario.

 

NEDELJKOVIĆ: Rasvetliti ubistvo i izbeći političke manipulacije

 

 

Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković je najoštrije osudio napad na predstavnike Euleks misije u kome je jedna osoba izgubila život.

 

- Ovaj teroristički akt izveli su oni čiji je cilj da se destabilizuje sever Kosova i Metohije, i da misija Euleksa napusti Kosovo i Metohiju - kaže se u saopštenju dostavljenom Telegrafu.

 

Nedeljković zahteva od nadležnih službi bezbednosti "da se ovaj događaj u što kraćem roku rasvetli, i na taj način izbegnu političke manipulacije oko motiva i izvršioca ovog gnusnog krivičnog dela".

 

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    19. septembar 2013 | 10:01

    Pucanje iz zasede je deo Albanskog nacionalnog folklora.Tako su pucali na nase jos solunce iz zasede dok su prelazili preko Albanije pa evo i do danasnjih dana.

  • Svensson

    19. septembar 2013 | 09:46

    Da vide kako je Srbima sve ove godine

  • heisenberg

    19. septembar 2013 | 10:12

    jaki samo kada su u grupi... pojedinacno kad ih navatas placu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA