MRZITE ČEKANJE NA ŠALTERIMA? Koje vas institucije najviše nerviraju?

Šalterski službenici često posao za koji je potrebno desetak minuta mogu pretvoriti u noćnu moru. Ovo su neke od institucija koje vam najviše kidaju živce

  • 23

Završavanje poslova koji uključuju neku gradsku instituciju postaje prava noćna mora. Ili će vam tražiti sada već čuveni "još jedan papir" kako biste upotpunili potrebnu dokumentaciju, ili će vam zbog "ljubaznih" šalterskih službenika presesti i sam dolazak. Upućivanje sa šaltera na šalter ili iz jedne kancelarije u neku drugu može vam, takođe, neizmerno "olakšati" sve što treba da završite.

Građevinska odeljenja u opštinama

Svi koji su imali posla s ovim odeljenjima veoma se raduju odlasku i sakupljanju papira za neku, primera radi, građevinsku dozvolu. Tu su vam potrebna razna rešenja, potvrde, dozvole i, taman kad pomislite da ste sakupili sve, skoro uvek će se ispostaviti da - niste u pravu. Naravno, da vam fali još nešto, saznaćete direktno na licu mesta, od "ljubaznih šalterskih službenika".

RFZO i PIO

Institucije koje nekako idu ruku pod ruku. Overu knjižice za nezaposlene možete praktično čekati do besvesti.  Ne daj bože da imate neko komplikovano pitanje u bilo kojoj od ove dve institucije, sistem rešavanja problema je vrlo interesantan.

- Došla sam da overim knjižicu, ali sam sa poslodavcem imala potpisan ugovor o delu. Pošto prvi službenik nije znao ni šta mi od papira treba ni da li sam sve donela, pitao je službenika do sebe, taj je pitao sledećeg, on sledećeg i svi su me gledali sumnjičavo. Bili su prilično neljubazni i bilo mi je jako neprijatno. Tek posle pola sata čekanja pitali su ženu koja im je nadređena. Onda im je ona, preda mnom, kao u školi objašnjavala šta je sve potrebno imati za overu knjižice - priča čitateljka Telegrafa.

Zdravstvene ustanove

Odmah na ulazu, čim predate knjižicu, možete se suočiti sa potencijalnim problemom: pao je sistem. To nije ništa neobično, pa su se tako, nedavno, ljudi vraćali kućama iz upravo tog razloga i to nekoliko puta za nekoliko dana. Redosled predatih knjižica se ne poštuje, a često nije ni važno što ste se s izabranim lekarom dogovorili da dođete u određeno vreme. Ni medicinske sestre nisu osobito ljubazne, pa se dok dođete kod lekara koji su obično ljubazni, treba naoružati strpljenjem.

Banke i pošte

Često se dešava da u ovim institucijama radi samo jedan ili dva šaltera pa se lako napravi gužva. Pojedini bankarski službenici ne znaju kakve usluge nudi banka u kojoj rade. Nije retka situacija ni da vaša pošiljka koju niste primili, umesto u poštu u koju inače stiže, stigne u - neku drugu.

Spisak se ovde ne završava. Tu su i sudovi, elektrodistribucije, Poreska uprava, Agencija za privredne registre i tako dalje.

Koje institucije vas najviše nerviraju toliko da vam i pomisao da treba da idete tamo presedne? Ostavite vaš odgovor u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zika

    2. decembar 2013 | 08:54

    Treba sve njih otustiti I dati posao ljudima koji hoce I koji znaju da rade. Pa kad vide koliko je tesko za posao, znace da cene to sto su imali.

  • iskreno receno

    2. decembar 2013 | 08:28

    Npr u svajcarskoj, narucis telefonom, stigne ti uplatnica, ti uplatis, posle par dana dodje ti postom i milina. Salter i ne vidis. Tako im opstaju i telefonija i posta

  • strasan lav

    2. decembar 2013 | 08:33

    Katastar, policijska uprava ( registracija vozila, izdavanje licnih dokumenata) opstinske sluzbe ( uprave) gradjevinsko zemljiste i putna privreda, svi zaposleni koji rade u ovim sluzbama ponasaju se kao da im je tata ostavio ta radna mesta i te firme i sve se odnosi na Beocin i Novi Sad!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA