ŠTANGLOM PO GLAVI: Evo kako demonstranti biju policiju u Kijevu (VIDEO)

Jedan od najsurovijih snimaka sa kijevskih ulica prikazuje demonstrante koji napadaju policiju gađajući ih palicama, bakljama, Molotovljevim koktelima i kamenicama

  • 11

Desetine hiljada ljudi već danima protestuju u Kijevu tražeći ostavku vlade predsednika Viktora Janukoviča i nove izbore, kao i potpisivanje Sporazuma o pridruživanju Evropskoj uniji, umesto okretanja Rusiji kojoj se vlast priklonila.

Među mnoštvom snimaka demonstracija koji od početka demonstracija kruže internetom, ovaj se izdvaja po tome što prikazuje brutalno obračunavanje nezadovoljne mase sa policijom.

Naime, na snimku se jasno vidi kordon policije koji mirno stoji dok ih demonstranti gađaju palicama, Molotovljevim koktelima, kamenicama, prskaju suzavcem i udaraju štanglama po glavi.

Ljuti demonstranti čak prislanjaju upaljene baklje na samo nekoliko centimetara od lica žandara, a zatim nastavljaju da pale nove i gađaju ih njima. Samo je jedan policajac istupio iz kordona i krenuo ka gomili, ali su ga kolege ubrzo povukle nazad.

U nastavku su prikazani snimci sa kijevskih ulica koji pokazuju žestoke nerede na različitim lokacijama u gradu.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA