Zaradili pet miliona evra na mućkama sa uljem i pšenicom iz robnih rezervi

Uhapšeno 11 direktora i vlasnika preduzeća iz Kruševca i Vrnjačke Banje, izjavio direktor policije Milorad Veljović

  • 0

Pripadnici MUP-a i Kriminalstičke policije Policijske uprave Kruševac uhapsili su 11 direktora i vlasnika firmi iz Beograda, Kruševca i Vrnjačke Banje, zbog sumnje da su zloupotrebili položaj u procesu privatizacije pribavivši istovremeno materijalnu korist od pet milion evra, izjavio je direktor policije Milorad Veljović.

Uhapšeni su, dodao je Veljović, grubo povredili ovlašćenja u pogledu upravljanja i raspolaganja imovinom Direkcije za robne rezerve Beograd, na taj način što su prodali 2.691.088 litara jestivog ulja i 5.609.000 kilograma merkantilne pšenice koje su bili dužni da proizvedu i uskladište u poslovnim prostorijama a.d. "Plima M" Kruševac i a.d. "Plima Pek" Kruševac.

Hapšenje je izvedeno u nastavku akcije na suzbijanju korupcije i zloupotreba u postupcima privatizacije, a u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu i Višim tužilaštvom u Kruševcu.

Uhapšeni su Božina Milićević (76), Dejan Milićević (47), Gordana Užarević (34), Veroljub Ćirković (54), Milanka Tomić (56), Dragutin Leković (55), Bratislav Milosavljević (49), Radivoje Zajić (53) iz Kruševca, Miodrag Radenković (58), Aleksandar Agatonović (66), Miloš Vukojević (62).

Policija ih sumnjiči da su pribavili protivpravnu imovinsku korist Božinu i Dejanu Milićeviću od više od šest miliona evra, a sve na štetu privatizovanih preduzeća i Republičke direkcije za robne rezerve. Ovaj novac oni su iskoristili za kupovinu nekretnina i plaćanje obaveza prema Agenciji za privatizaciju za kupljena preduzeća, kazao je direktor policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA