Apelacioni sud oslobodio Davinića

Osim bivšeg ministra odbrane SCG sud oslobodio i bivšeg načelnika Stambenog odseka Ministarstva odbrane Dragana Đinija, jer nema dokaza da su nezakonito dodelili stan viceadmiralu Mihajlu Žarkoviću

  • 0

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio nekadašnjeg ministra odbrane SCG Prvoslava Davinića optužbi da je zloupotrebom položaja omogućio dodelu vojnog stana u zakup viceadmiralu Mihajlu Žarkoviću 2005. godine, izjavila je portparolka tog suda Mirjana Piljić.

Istom presudom, kojom je potvrđena odluka Višeg suda u Beogradu, optužbi za nesavestan rad u službi pravosnažno je oslobođen i bivši načelnik Stambenog odseka Ministarstva odbrane SCG Dragan Ðini. Prema rečima Piljićeve, Apelacioni sud je zaključio da je Viši sud u Beogradu, ceneći činjenice i dokaze, pravilno zaključio da nema dokaza da su Davinić i Ðini izvršili krivična dela za koja ih teretilo tužilaštvo.

Ovo je druga pravosnažna oslobađajuća presuda za Davinića. On je ranije pravosnažno oslobođen optužbi za nezakonitu dodelu stanova članovima svog tadašnjeg obezbeđenja iz jedinice "Kobre".

Davinić je, takođe, i glavni akter afera "Pancir" i "Satelit". U Višem sudu sudi mu se zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi nabavke vojne opreme od firme "Mile Dragić" u Zrenjaninu. Pred Prvim osnovnim sudom Davinić se tereti za zloupotrebu službenog položaja prilikom zakupa špijunskog satelita koji je trebalo da nadgleda administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA