Ovo pitanje najviše muči Beograđane: Da li će radovi na Slaviji remetiti saobraćaj?

Postavljanje muzičke fontane na jednom od centralnih beogradskih trgova Slaviji počeće u subotu, 3. decembra a radovi neće ometati saobraćaj i izazvati veću gužvu, rekao je Goran Vesić, gradski menadžer

  • 1

Vesić je za Radio-televiziju Srbije rekao da će fontana tokom zimskih meseci biti postavljana ispod specijalnog balona sa grejanjem, tako da vremenske prilike ne bi trebalo da utiču na brzinu radova.

Evo kada će krenuti da se gradi fontana na Slaviji

Gradski menadžer je naveo da je rok za završetak radova 155 dana, pa bi fontana trebalo da bude završena početkom maja.

Vesić je najavio i da će sredinom decembra biti raspisan i tender za saobraćajnice na Slaviji, na potezu od Bulevara oslobođenja do Autokomande, kao i Ruzveltovoj ulici. Vrednost tendera biće između 22 i 23 miliona evra, radovi će, po svoj prilici, početi nakon Beogradskog maratona i biće završeni nakon 180 dana, do jeseni iduće godine.

Vesić je naveo i podatak da je od 1. januara do kraja septembra Beograd posetilo 12 odsto više turista, i bilo devet odsto više noćenja nego u istom periodu prethodne godine. Najviše stranih turista bilo je iz Turske, Grčke, Hrvatske, Nemačke i Rusije.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mala

    30. novembar 2016 | 13:15

    Samo neka mi neko objasni zašto nije napravljena fontana negde gde mogu da joj priđu deca i svi drugi pešaci. A i mi koji vozimo nismo u mogućnosti da gledamo fontanu i vozimo u kružnom toku. Hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA