Od februara naplaćuju taksu za držanje opasnih pasa

Ovaj namet za godinu dana iznosi 30.000 dinara

  • 3

Naplata takse od 30.000 dinara godišnje za držanje opasnih pasa, koji je Beograd uveo krajem prošle godine, počeće da se primenjuje od februara, najavio je danas gradski sekretar za komunalno stambene poslove Predrag Petrović.

Taksu će prema evidenciji Uprave za veterinu, kako navode u Sekretarijatu, morati da plati više od 3.700 vlasnika, koji su za kućne ljubimce odabrali takozvane opasne rase pasa - pit bul terijer, bul terijer, mini bul terijer i američki staford, kao i njihove mešance.

Petrović je u izjavi novinarima pojasnio da je za naplatu takse nadležna Gradska uprava za javne prihode koja će poslati obaveštenje vlasnicima opasnih pasa i dodao da prva rešenja očekuje već krajem februara.

Kako je rekao, vlasnici će imati mogućnost da taksu plate i u ratama, a ukoliko to ne učine pristupiće se prinudnom izvršenju, kao i u slučaju drugih neizmirenih poreskih obaveza.

U Sekretarijatu za komunalno stambene poslove navode da je, prema registru Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, u Beogradu evidentirano 3.753 opasna psa.

Telegraf.rs/Tanjug

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jasna

    17. februar 2012 | 20:11

    Dzabe pricati..Cak je i kinoloski savez uputio protest povodom diskriminacije na osnovu rase ,jer je svaki pas potencijalno opasan,ali dzabe...Zagrizao Djilas da otme , pa ne pusta...Kao pit bul.

  • Silvia Keceli Simovic

    19. januar 2012 | 22:32

    Svi znamo da ni jednom psu nije urođeno da bude agresivan, onakav je kakvog ga njegov vlasnik vaspita...ne možete deliti pse na opasne i neopasne

  • Dimitrije Beograd

    26. mart 2012 | 23:58

    Pa ne da necu da im platim nego mogu samo da ih zapisam ako mi se obrate. Prvom prilikom palim iz ove zemlje. Muka mi je vise od svih ovih zakona i lopova na vlasti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA