• 15

Ruglo usred Beograda: Izgradio tri sprata "na divlje", "popio" krivičnu prijavu, pa nastavio sa radovima! (FOTO)

Kako se navodi u inspekcijskom zapisniku, investitoru je dat rok od 60 dana da  pribavi izmenjeno rešenje o građevinskoj dozvoli od nadležnog organa

  • 15

Zgrada kojoj se ne nazire kraj u Gajevoj ulici 2-4, uz Bulevar kralja Aleksandra na Zvezdari zabrinula je Beograđane koji stanuju u blizini, kako se na kraju ispostavilo i s razlogom jer je investitor "na divlje" izgradio čak tri sprata mimo dozvole.

Srbija ima 7 miliona stanovnika i više od 2 miliona nezakonito izgrađenih objekata

Po rečima građana investitor je izgradio tri sprata preko dozvoljenog, a pošto se vidi armatura, čini se da nema nameru da se na tome zaustavi.

Međutim, kako navode iz investitorske firme "Mirković invest", još pre tri godine promenjen je plan kojim je izmenjena spratnost objekta. Kako su za Telegraf.rs rekli iz ove firme, spratnost nije ni bila navedena na tabli koja mora da se nalazi na svakom gradilištu, pa sugrađani nisu ni mogli da se zabrinu zbog bespravne gradnje.

Nakon žalbi građana, građevinska inspekcija je 18. decembra posetila ovaj objekat i utvrdila da je investitor i izvođač prekršio rešenje izdato 28. novembra 2017. godine, kada mu je uručen nalog da prekine izvođenje svih radova u roku od jedan dan od prijema rešenja, što ipak ukazuje da stanje nije onakvo kakvim ga je predstavio investitor.

Foto: privatna arhiva

- Mi sve dozvole imamo i tu nema nikakvih problema. Taj objekat smo "vezali" za zgrade u Bulevaru, a ne u Gajevoj, pa se možda zato čini da taj objekat tu nekako ne pripada - rekli su iz firme "Mirković invest".

Kako se navodi u inspekcijskom zapisniku, investitoru je dat rok od 60 dana da  pribavi izmenjeno rešenje o građevinskoj dozvoli od nadležnog organa, ali on se oglušio i o ovaj dogovor te nastavio s daljom izgradnjom objekta.

Protiv izvođača radova, podneta je prijava za pokretanje postupka privrednog prestupa, zbog izvođenja radova suprotno odobrenoj tehničkoj
dokumentaciji.

Foto: privatna arhiva

Uviđajem na licu mesta 18. decembra 2017. godine, konstatovano je da je investitor nastavio sa radovima i posle naloga iz pomenutog rešenja, a od nedozvoljenih radova je izvedeno : na mestu gde je projektom predviđena izgradnja povučenog sprata izgrađen je pun sprat i iznad tog sprata izgrađena su još dva sprata.

Drugim rečima, investitor je izgradio tri sprata mimo dozvole, pa se na kraju ispostavilo da su građani ipak imali razloga za brigu.

Investitoru je doneto rešenje o uklanjanju radova u kojima je odstupio od overene tehničke dokumentacije i podneta je krivična prijava protiv njega.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AR

    Čovek koji ne ume da broji do 10. ne bi smeo da bude investitor. Zgrada ima 8. spratova, a u planu stoji 6. Sva sreća pa nadležni umeju da broje, uputiće ga na grešku, pa će lepo da prepravi tablu i da na njoj docrta još dva sprata. Nekako izgleda da novac svi znaju da broje.

  • Realan

    Čovek ima sve dozvole, gradi kvalitetno... Ne vidim problem?! Osim što su ljudi zluradi pa svakom smeta što nema para da tu kupi stan

  • ddd

    Najposteniji i najbolji covek, a posle toga i investitor u gradu Beogradu, a ko ga poznaje odlicno zna o cemu pisem! Svakoga tudji uspeh izuzetno 'zulja' pa tako i u ovom slucaju, stanarima ne bode oci zgrada koja ce biti sigurno jedna od najlepsih u Beogradu, nego iskljucivo zavist koja 'krasi' svakog Srbina, sto takodje moram da napisem, nazalost. Mnogo je onih koji su ovu drzavu i grad pokrali na razlicite nacine pa se o tome niti pise niti prica, a za to sto se nalazi ispod ove prelepe zgrade je isti investitor debelo platio direkciji za izgradnju. Znam da ce moj komentar biti ocenjen najvise negativnim glasovima, ali ovo sto u njemu pise je jedna velika istina.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima