≫ 

Beograd dobio dve nove autobuske linije: Od danas lakše do Železničke stanice Topčider i to ovim putem

- Ovim je znatno olakšan i ubrzan put do stanice - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

  • 1

Građanima Beograda je sada lakše da stignu do Železničke stanice Topčider jer mogu da koriste dve nove linije – autobusku liniju 38A i tramvajsku 3L, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Završena prva kula "Beograda na vodi", za vikend kreće useljavanje prvih stanara (VIDEO) (FOTO)

- Do sada su mogli da dođu samo tramvajskom linijom 3, a sada mogu da koriste još dve linije, čime je znatno olakšan i ubrzan njihov put do stanice. Nastavićemo da uređujemo ovu stanicu kako bi svi građani koji putuju sa Železničke stanice Topčider mogli da imaju sve što im je potrebno i što jedna ovakva stanica treba da ima - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, proširuju se postojeća tramvajska stajališta, postavljena je nova saobraćajna signalizacija i oprema za regulisanje saobraćaja.

Kako je Vesić precizirao, autobuska linija 38A i tramvajska 3L, koje idu na Topčider, juče su imale prve polaske.

Autobuska linija 38A saobraća od Pogona „Kosmaj” do Železničke stanice Topčider sledećom trasom: Kosmaj - Auto-put Beograd - Niš - Vladimira Tomanovića - Vojislava Ilića - Ustanička - Jovana Subotića - Bulevar Stefana Prvovenčanog - Bulevar Franše D` Eperea - Mostarska petlja - Bulevar vojvode Putnika - Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića - novoizgrađena saobraćajnica pored Železničke stanice Beograd centar - Dragana Mancea - Gučevska - Dragana Mancea - Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića - Teodora Drajzera - Bulevar patrijarha Pavla - Topčiderska - Železnička stanica Topčider.

Autobus 38A u povratku saobraća Gardijskom ulicom, gde su na raskrsnici sa Bulevarom patrijarha Pavla uspostavljena stajališta "Dom garde" za oba smera saobraćaja.

Tramvaji na liniji 3L polaze sa okretnice na Tašmajdanu i voze Resavskom, Nemanjinom, Savskim trgom, Savskom, Mostarskom petljom, Bulevarom vojvode Mišića i Topčiderskim putem do Železničke stanice Topčider.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Konjarnik

    12. jul 2018 | 17:46

    Postoje linije 38, 38L a sad i 38A. I sve prolaze kod pogona Kosmaj, s tim da samo 38 ide do Velikog Mokrog Luga. Umesto da naprave jednu liniju 38 koja bi išla od Topčidera do Velikog Mokrog Luga i tom naselju omogućila dobru vezu sa Mostarom i Autokomandom, a ujedno i malo rasteretila 17-icu oni sve rade nešto što ne ide nikom u korist. Tačno se vidi da onaj ko je uveo ovu liniju pojma nema kako da poboljša javni prevoz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA