Beograd u potpunosti blokiran zbog Parade: Ovo su alternativni pravci koji će vam omogućiti pristup centru grada

Pored Parade ponosa, Novi Beograd biće zatvoren zbog biciklijade

  • 51

Zbog održavanja Parade ponosa veći deo centralnih gradskih ulica sutra će biti potpuno zatvoren, neke čak i za pešake, a doći će i do promena na velikom broju linija javnog gradskog prevoza. Ipak, postoje alternativni pravci za sve koji žele da stignu sa jednog kraja grada na drugi bez problema.

Zbog "Parade ponosa" menja se trasa autobusa, trola i tramvaja, a "španci" ostaju u depou

Kao što je već poznato, okupljanje učesnika je od 12.00 časova na Slaviji, tačnije kod hotela "Hilton", dok će šetnja krenuti u 14.00 i to od Slavije, Ulicom kralja Milana, preko Terazija i Trga republike do Studentskog trga gde će od 16.00 do 20.00 biti održan koncert.

Parada ponosa Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Od ranih jutarnjih časova ovaj potez, od Slavije do Studentskog trga, biti u svojevrsnom obruču, a naročito od 10.00 kada će doći i do prekida u gradskom saobraćaju. Međutim, policijske blokade će biti znatno šire, te će se protezati od Ulice kneza Miloša do Bulevara kralja Aleksandra na jednoj, odnosno od Karađorđevog parka pa do Kalemegdana i Zelenog venca na drugoj strani.

Ipak, ako oni koji moraju do centra grada to jedino mogu uspeti ukoliko koriste alternativne pravce.

Kako bi se izbegli Trg republike i Terazije, preporučuje se potez oko Kalemegdana, Karađorđevom do bivše Glavne železničke stanice, a zatim dalje ka Banjici na jednoj, odnosno Banovom brdu na drugoj strani. Ukoliko želite da izbegnete Slaviju i Ulicu kralja Milana, pošto nije izvesno da li će biti zatvaran i Bulevar kralja Aleksandra, kao što je ranije bio slučaj, do centra grada je moguće doći i sa donje strane iz pravca Zvezdare, ali prolaskom pored Vukovog spomenika Ruzveltovom, pa kasnije Ulicom kraljice Marije, Džordža Vašingtona...

Novi Beograd će zatvoriti biciklijada

Neće samo Parada ponosa danas zatvoriti ulice već i biciklistička trka na Novom Beogradu i to u periodu od 9.30 do 13.30. Zbog nje saobraćaj neće funkcionisati u Bulevaru Nikole Tesle, od Brankovog mosta do Trešnjinog cveta, a izmene će pretrpeti linije 15, 27E, 35, 43, 60, 84, 704, 706 i 707.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    15. septembar 2018 | 23:14

    Parada ponosa je parada gde se cela Srbija digla na noge i pomogla malom Dusanu za njegovo lecenje!

  • Mašnica

    15. septembar 2018 | 23:13

    Sutra je dan kada automobile treba zameniti biciklima.

  • Pele

    15. septembar 2018 | 23:04

    Beograd će biti otvoreni grad za sve ljude, ali sutra se stavlja akcemat na osetljivu populaciju LGBT, i njihove probleme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA