Prevare u privatnim vrtićima: Mnogi hranu nabavljaju na crno, pa će biti skinuti sa subvencije Grada Beograda

Za proveru inspekcije je odabrano 40 privatnih predškolskih ustanova kod kojih je ustanovljeno da su letos prijavljivali boravak znatno većeg broja mališana nego što ih je bilo u državnim obdaništima

  • 1

Vanredna inspekcija privatnih vrtića u kojima boravak subvencioniše Grad Beograd otkrila je značajan broj nepravilnosti.

Sva deca u vrtićima moraju da jedu isto, osim u ova tri slučaja

- Izašli smo da ustanovimo koliko je dece bilo po privatnim vrtićima jer hoćemo da zaštitimo interes roditelja i dece - rekao je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, gostujući u Beogradskoj hronici RTS.

Slavko Gak Foto: Telegraf

Za proveru je odabrano 40 privatnih predškolskih ustanova kod kojih je ustanovljeno da su letos prijavljivali boravak znatno većeg broja mališana nego što ih je bilo u državnim obdaništima.

- Dešavalo se da su neki vrtići sebi dali za pravo da inspektorima ne pruže neophodne informacije i papire o broju poručenih obroka, pravdajući se kako nemaju otpremnice. U panici su čak priznali druge prekršaje, tvrdeći da su obroke naručivali “na crno”. O tome ćemo obavestiti Poresku upravu i Sanitarnu inspekciju - jasan je Gak.

Kako kaže, cilj nije zatvaranje vrtića, već poštovanje pravila.

- Ako je lažirana dolaznost dece, skinućemo te vrtiće sa subvencija Grada Beograd, a roditelji će po skraćenom postupku moći da biraju novu ustanovu - zaključio je Gak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nada

    23. oktobar 2018 | 21:06

    Valjda se u ugovoru definišu i kaznene odredbe ukoliko se ovo desi, a tiču se povraćaja subvencija date lopovima uz debelu kamatu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA