≫ 

Svedočenje žrtve iz tramvaja baciće novo svetlo na ceo incident: Tinejdžerka bi mogla da otkrije mnogo više o napadaču

Pitanje je i da li ju je pratio pre ulaska u vozilo i šta joj je govorio

  • 23

Petnaestogodišnja devojčica, koja je seksualno uznemiravana u tramvaju na liniji broj dva, biće saslušana u Prvom osnovnom tužilaštvu u toku ove nedelje.

Za polno uznemiravanje maloletnog lica, koje su snimile i kamere u tramvaju, osumnjičen je Mihailo Isailović (37), koji je uhapšen dva dana kasnije nakon što je iz pekare "Kod buraza" na Zrenjaninskom putu u Krnjači, nedaleko od zgrade u kojoj živi ukrao burek. Njemu je u subotu, na predlog tužilaštva određen pritvor do 30 dana kako ne bi ponovio krivično delo. Inače, za krivično delo polno uznemiravanje prema maloletnom licu učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do tri godine.

- Nakon saslušanja napadnute devojčice stvoriće se jasnija slika o čitavom događaju, poput toga da li je osumnjičeni nju pratio pre ulaska u tramvaj, kada ga je prvi put videla, da li joj je pretio - priča izvor iz istrage.

Devojčicu je pregledao lekar koji nije otkrio vidljive povrede.

ZANEMEO

Iako je pri hapšenju tvrdio da ima bipolarni poremećaj i da ne može da kontroliše svoje postupke, Isailović se u subotu pred tužiocem Prvog osnovnog suda branio ćutanjem. On se, naime, čudno ponašao i na saslušanju.

Foto: Printskrin Facebook/Uživo iz beogradskih tramvaja i buseva

- Na pitanja koja su mu postavljali odgovorao je samo sa "Hvala Bogu!". Međutim, o krivici nije hteo da se izjasni. Kako je Telegraf prvi najavio, zatraženo je veštačenje njegove uračunljivosti kako bi se utvrdilo da li ima psihičke probleme - priča izvor iz istrage.

OSTAVILA GA VERENICA

Isailovićeve komšije iz Krnjače su u šoku, međutim, potvrđuju da se on čudno ponašao u poslednje vreme.

- Čula sam da je veoma loše podneo raskid sa verenicom. Komšije su mi pričale kako bi ga videle da ide ulicom potpuno odsutan i priča sam sa sobom ili sa pticama. Sam živi u stanu i čini se kao da je psihički oboleo - priča jedna od komšinica.

Mihailo Isailović Foto: Facebook

Oni koji ga poznaju nekoliko godina jedva su ga prepoznali na snimku iz tramvaja.

- Ne mogu da ga uporedim sa Mihailom od pre nekoliko godina. Videla sam snimak na Fejsbuku, ali uopšte nisam prepoznala da je to on, svi smo u šoku. Pre četiri godine smo se sretali u teretani, gde smo tokom treninga razmenjivali po par reči. Videlo se da je pametan i vredan mladić, koji se razume u zdravu ishranu i takav način života. Bio je redovan na grupnim treninzima, fizički aktivan i zbog toga smo ga zvali Samuraj. Na snimku iz tramvaja je zapušten i ugojen... - priča Isailovićeva poznanica.

VIDEO: Ovako je izledalo Mihailovo hapšenje

 

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    29. oktobar 2018 | 08:51

    Od tri meseca do tri godine ?Pa jel treba da je siluje i ubije da bi dobio malo vise. Deset godina odma pa da mu nepadne na pamet vise.

  • Huh

    29. oktobar 2018 | 11:31

    Koga briga sto ga je ostavila verenica?! To ne opravdava njegovo ponasanje. I to sto pokusava da se izvuce od lezanja u zatvoru mi je apsurdno. Bolje bi bilo da sudstvo ne izda ovu devojcicu, u suprotnom mnogo gore stvari ce nas cekati kolektivno, kada ce nam svaka susa raditi sta zeli sa izgovorom da nije normalan. Ako on nije u stanju da kontrolise svoje emocije, on je onda opasan po okolinu. I ako svoje animalne porive ne ume da ukroti, mesto mu je u kavezu.

  • Pitam se

    29. oktobar 2018 | 14:07

    U istoj situaciji, kao posmatrač nasilja, ja sam otišla do šofera i skrenula mu pažnju šta se dešava i on je za 10 sekundi rešio stvar. Za tete koje posmatraju primeniti Krivični zakonik čl. 127, nepružanje pomoći licu u neposrednom opasnosti po zivot, jer je devojčica to sigurno doživela kao smrtnu opasnost. Zašto je bilo teško otići do šofera ili pozvati policiju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA