Maraton počinje u nedelju ujutru, a ovo su ulice Novog Beograda koje će zatvoriti od 8 do 12 sati (MAPA)

Četiri sata trase oko Štark arene biće namenjene prvenstveno sportistima

  • 2

Beograd i Srbija će u nedelju 4. novembra biti centar atletike u regionu, održavanjem prve od tri Serbian Marathon series trke.

Trči se na ulicama Novog Beograda, a završetak je u Štark Areni, a dužine su 5 i 10 kilometara, sa spektakularnim finišom u Beogradskoj areni.

Tokom četiri sata, od 8 do 12 sati, ovo su ulice koje će biti zatvorene i namenjene sportistima:

1. Španskih boraca (oba smera) od Bulevara Arsenija Čarnojevića do raskrsnica sa Bulevarom Zorana Đinđića

2. Bulevar Zorana Đinđića (jedna saobraćajna traka smer ka gradu), od ulice Španskih boraca (i raskrsnica) do ulice Antifašističke borbe (bez ulaženja u raskrsnicu)

3. Bulevar Mihajla Pupina, obe saobraćajne trake, od ulice Ušće (bez ulaženja u raskrsnicu) do Bulevara umetnosti sa zauzimanjem jedne saobraćajne trake u Bulevaru umetnosti smer ka Savi. Izmena režima obuhvatila bi i raskrsnice sa: ulicom Antifašističke borbe, ulicom Španskih boraca, skretanja u blok 12, skretanja u blok 30

4. Ulica Španskih boraca, obe saobraćajne trake, od Bulevara Milutina Mihajlovića do Bulevara Mihajla Pupina

5. Bulevar Arsenija Čarnojevića izlazi na Španskih boraca iz oba smera

6. Bulevar Zorana Đinđića, obe saobraćajne trake, od ulice Milentija Popovića (bez ulaženja u raskrsnicu) do ulaza na prvi parking sa leve strane. Izmena režima obuhvatila bi i raskrsnicu sa ulicom Antifašističke borbe

7. Bulevar Milutina Milankovića, jedna saobraćajna traka, od ulice Milentija Popovića (bez ulaženja u raskrsnicu) do raskrsnice sa ulicom Omladinskih brigada (bez ulaženja u raskrsnicu). Izmena režima obuhvatila bi i raskrsnice sa: skretanja u blok 23, ulicom Antifašističke borbe, ulicom Španskih boraca, skretanja u blok 28 i Bulevarom umetnosti

Roditelji takođe mogu da dovedu decu od 7 do 11 godina na besplatan program "Atletski izvazov" od 9 do 12 sati.

Na tri atletska pogona: sprint/prepone, skok udalj iz mesta i bacanje medicinke sa mališanima će se družiti Ivana Španović, a poligone će voditi profesionalni treneri atletike.

Video: Četiri dana do najvećeg trkačkog spektakla: Serbia maraton kao kruna trkačke sezone u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA