≫ 

Besplatan online kurs za preduzetnice i sve žene koje to žele da postanu

Namera projekta "Znanjem do cilja – digitalna podrška za inovacioni sektor" je da žene, od 18 do 55 godina nauči praktičnim poslovnim veštinama koje su potrebne, kako za efikasno traženje posla, tako i za pokretanje sopstvenog biznisa

  • 0
Laptop Foto: Pixabay.com

Besplatan online kurs za preduzetnice "Znanjem do cilja – digitalna podrška za inovacioni sektor" će trajati 30 dana i obuhvata 30 treninga sa fondom od 60 časova u okviru kojih će polaznice proći obuku za preduzetnike (započinjanje sopstvenog biznisa, poslovna korespodencija i komunikacija, kreativnost i inovacije u službi preduzetništva, otvaranje start up-a  veštine aktivnog slušanja i asertivne komunikacije, veštine davanja i primanja povratnih informacija, uspešno prodajno komuniciranje.

Kao i razvijanje brenda na internetu, briga o klijentu, veštine prezentovanja i prodaje, osnove pregovaranja, liderstvo, osnove računovodstva za vlasnike firmi, delegiranje poslova, donošenje odluka, liderstvo, poreski propisi, razumevanje finansijskih izveštaja, delegiranje poslova, veštine donošenja odluka, razvijanje motivacije i inicijative kod saradnika, osnove vođenja ljudskih resursa (HR-selekcija, evaluacija i razvoj saradnika), upravljanje stresom, navike uspešnih ljudi u službi biznisa, poslovna etika i praktični saveti za vođenje biznisa gosta predavača).

Polaznice će na kraju polagati onlajn test koji će sastaviti i proveriti predavači, pri čemu one koje ostvare najbolje rezultate dobijaju sertifikat o završenom kursu inovacionog preduzetništva.

Projekat "Znanjem do cilja – digitalna podrška za inovacioni sektor" pruža šansu ženama koje imaju želju i znanje, a male šanse da počnu posao, da steknu praktično znanje za poslovanje. Motivisaće i ojačati žene, pružiće im mogućnost da izađu, pokušaju, dokažu se i steknu uspeh na tržištu, povećaće se broj žena preduzetnica, a veći broj će stvoriti šansu da se povežu u biznisu, kako u Srbiji, tako i u regionu, a uz sve to će se smanjiti i prevazići rodne barijere i ograničenja koja su pred ženama u ovom trenutku.

30 različitih predavanja namenjeno je prevashodno budućim i sadašnjim preduzetnicama, ali isto tako i  svima ostalima koji žele da usavrše svoja poslovna znanja  i steknu nove veštine koje im mogu koristiti u poslovanju.

Po prvi put učesnici će imati priliku da prate online kurseve koji se emituju uživo. Naime, u realnom vremenskom trenutku omogućeno je da prate predavanja i pritom komuniciraju sa predavačima, putem pitanja i odgovara. Za praćenje ovog  programa nije potrebno nikakvo predznanje, potrebno je samo da imate dobru volju i želju da naučite nešto novo.

Foto: Pixabay.com

Predavanja  su  kreirana da traju sat i po u fiksnom terminu od 18:30 do 20h svakog radnog dana i subotom, počev od 13. novembra i zaključno sa 17. decembrom 2018. godine. Nastavu realizuju konsultanti sa iskustvom kako u trenerskom radu tako i u primeni veština koju prezentuju.

Namera projekta "Znanjem do cilja – digitalna podrška za inovacioni sektor" je da žene, od 18 do 55 godina nauči praktičnim poslovnim veštinama koje su potrebne, kako za efikasno traženje posla, tako i za pokretanje sopstvenog biznisa. Pored težnje poboljšanja položaja žena u privredi, predstavlja i ideju jačanje rodne ravnopravnosti i podsticanje žena preduzetnika da se istaknu na tržištu kao i promociju ženskog inovacionog preduzetništva.

Pored kulturnih i rodnih problema, žene u Srbiji nisu dovoljno informisane gde mogu da rade i koje kvalifikacije su im potrebne za određeno radno mesto, a informacije ne znaju gde mogu da potraže i dobiju, zbog čega odustaju na samom početku. Navedene činjenice ukazuju potrebu za obukom i širenjem znanja kojim će se velikom broju žena obezbediti najefikasniji put do radnih mesta. Promovisanjem ženskog inovacionog preduzetništva i adekvatnom edukacijom žene će jednostavno biti osposobljene da same dolaze do informacija i potrebnih koraka za pokretanje i vođenje svog posla, kao i za traženje što boljeg i što kvalitetnijeg radnog mesta u sektoru za koji su se školovale.

Foto: Pixabay.com

Grad Beograd, Kancelarija za mlade i kompanija Interlink business centar realizuju Kurs za preduzetnice uz podršku Kabineta ministra bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj.

Jedan od najzaslužnijih za realizaciju ovog projekta je član Gradskog veća Dragomir Petronijević:

- Platforma ,,Znanjem do cilja’’  predstavlja novu saradnju između jedinice lokalne samouprave i privatnog sektora a u cilju razvoja i promocije ženskog inovacionog preduzetništva na teritoriji Republike Srbije.

- Godine 2014. smo za naše sugrađane osmislili radionice istog naziva i sa sličnim konceptom. Uz podršku Kabineta ministra bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj taj program će, zahvaljujući ovoj platformi, dobiti znatno kvalitetniji sadržaj sa dobrim predavačima i inspirativnim preduzetničkim pričama.

- Siguran sam da će ova  platforma doneti dovoljno znanja i veština  kako bi se naše dame okrenule preduzetništvu.

Cilj projekta je da se promoviše žensko inovaciono preduzetništvo, kao i da se učenice završne godine srednjih škola, studentkinje i žene sa srednjom školom i/ili fakultetom, a kojima je teško da dođu do radnog mesta, koje su vlasnice malih i srednjih preduzeća a nemaju dovoljno znanja o poslovanju, kao i one koje imaju nameru i želju da pokrenu sopstveni posao, kroz besplatana onlajn predavanja, preko lajv striminga visokog kvaliteta obuči i pruži znanje potrebno za poslovanje.

Predavanja će držati kvalifikovani predavači i uspešni privrednici sa znanjem i iskustvom. Pored predavanja i prenošenja znanja kroz primere i radionice, predavači će imati i savetodavnu ulogu, promovisaće žensko inovaciono preduzetništvo, biće podrška i pomoć koja je polaznicama potrebna za lični razvoj nakon završenog projekta "Znanjem do cilja – digitalna podrška za inovacioni sektor".

Foto: Profimedia

Prednost ovakvog, "onlajn" predavanja je što omogućava da polaznice iz različitih delova zemlje, koje žive u sredinama u kojima ne bi inače mogle da prate predavanja ovog tipa, u isto vreme, sa mesta na kom žive preko telefona, kompjutera ili tableta, potpuno besplatno, štedeći vreme i resurse steknu određeno znanje.

U okviru kursa za preduzetnice "Znanjem do cilja – digitalna podrška za inovacioni sektor" polaznice će naučiti osnove preduzetništva i veštine poslovanja, upravljanja, rukovođenja i poslovne komunikacije.

Foto: Promo

Ciljevi projekta podrazumevaju:

promociju ženskog inovacionog preduzetništva masovnu besplatnu edukaciju u oblasti inovacionog preduzetništa, dostupnu svima u svakom trenutku i na svakom mestu; edukaciju baziranu na praktičnim znanjima, potrebama privrede i iskustvima stručnjaka; brzo osposobljavanje polaznica kursa u savlađivanju osnova preduzetništva; konstantnu onlajn podršku u započinjanju sopstvenog biznisa i/ili podizanja ličnih kompeticija za zapošljavanje u sektoru inovacionog preduzetništva; podizanje broja žena od 18-55 godina sa znanjem neophodnim za započinjanje sopstvenog posla;

Kreiranjem naloga na veb sajtu, korisnice će moći da pristupe predavanjima, sadržaju i dodatnom materijalu, kao i da komuniciraju sa predavačima i drugim korisnicama. Kreiranje naloga će korisnicama obezbediti i obaveštenja o predavanjima i novim sadržajima.

Kreiranje naloga i prijavu za praćenje kursa za preduzetnice u okviru programa "Znanjem do cilja – digitalna podrška za inovacioni sektor" možete popuniti na linku OVDE.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA