≫ 

Najopasniji most u Beogradu: Svakog dana se desi jedna nesreća na ulicama prestonice, a na ovim lokacijama je bilo i poginulih

Prošle godine nije bilo poginulih, a ove godine bila su najmanje tri smrtna slučaja

  • 4

Gotovo da nema dana da se na nekom od beogradskih mostova ne dogodi nesreća: lančani sudari, prevrtanja i sustizanja obično nisu kobni, premda su zabeleženi i tragični slučaji.

Samo prošle godine na mostovima u Beogradu dogodila se 341 saobraćajna nezgoda, dakle u proseku tek nešto manje od jedne dnevno, od kojih je u 129 bilo povređenih lica, a nijedno lice nije izgubilo život, kazali su za "Telegraf" u MUP.

Foto: Mateja Beljan

Najviše saobraćajnih nezgoda dogodilo se na Brankovom mostu - ukupno 109, a najmanje na Pupinovom mostu (10) i Starom savskom mostu (17).

Međutim, premda prošle godine mostovi u Beogradu nisu odneli nijednu žrtvu, pretprošle godine smrtno je stradao mlađi muškarac na prilazu Pupinovom mostu, kada se svojim automobilom zakucao u banderu. Tragična nesreća dogodila se i januara ove godine, a pretpostavlja se da je muškarcu (35), koji je bio sam u kolima pozlilo.

Nedavno se dogodila i prava tragedija na prilazu Pančevačkom mostu, kada je nakon manjeg udesa sa visine od oko sedam metara pao automobil u kojem su poginuli otac i ćerka.

Foto: Telegraf

Posle ove nesreće postavilo se i pitanje bezbednosti ograde na mostu, a iz "Puteva Srbije" najavili su kompletnu obnovu ograde, inače oštećene na više mesta zbog čestih izletanja sa kolovoza.

Poslednji teži udes na Brankovom mostu zabeležen je 22. oktobra, kada se od siline udara jedan automobil prevrnuo na krov. U toj nesreći nije bilo poginulih.

Printskrin: naxi.rs

Dok se na manje opterećenim mostovima, poput Pupinovog, nesreće dešavaju zbog neprilagođene brzine i gubitka kontrole nad vozilom, na centralnim gradskim mostovima, poput Brankovog i Gazele nezgode se dešavaju zbog nedovoljnog odstojanja među vozilima u vreme saobraćajnih gužvi, naglog kočenja i naletanja vozila. Ponekad se u isto vreme dogode i po dva udesa na istom pravcu, što stvara ogromne saobraćajne gužve.

VIDEO: Odnose prevnute automobile sa Brankovog mosta

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mls

    8. novembar 2018 | 22:03

    Nisu opasni mostovi nego ludaci za volanom

  • Brana

    9. novembar 2018 | 09:07

    Zalecu se kao ludi...ne vozi se u skladu sa saobracajnom situacijom...iskljucivo ljudski faktor.....ozboljna navionalna patologija...sumanuto ponasanje u najmanju ruku

  • Pegi

    9. novembar 2018 | 09:00

    Voze kao muve bez glave bre ovi poznati..😎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA