Prvi dečiji Pop-up festival u Srbiji

Bogat program organizovan u 15 stanica kojima će se kretati emocionalni istraživački vozić počeće u 10 i odvijaće se sve do 18 časova

  • 0
Foto: Promo

Prvi Pop-up dečiji festival u Srbiji održaće se 20. novembra na Međunarodni dan deteta u Dečijem kulturnom centru "Majdan".

Time će se naša zemlja pridružiti globalnoj misiji za razvoj emocionalne inteligencije dece i omladine, koja se odvija u više od 150 zemalja širom sveta uz podršku UNICEF-a i sa vizijom da Konvencija o pravima deteta Ujedinjenih nacija dobije svoju punu realizaciju. Organizator ovog jedinstvenog događaja je Agencija za edukaciju "New Level" uz podršku Gradske opštine Savski venac.

Bogat program organizovan u 15 stanica kojima će se kretati emocionalni istraživački vozić počeće u 10 i odvijaće se sve do 18 časova.

Učesnike festivala, decu i odrasle, dočekaće više od 30 volontera programa "Emocionalna energo terapija i transformacija", Ljubivoje Ršumović, legenda dečijeg pesništva i proze, Sandra Arsenijević glumica, Centar za kreativnu edukaciju "Kuća znanja", dečija izdavačka kuća "Enco books", Klub za kreativno druženje "Vijuganje", Danilo Anđelković, violinista, mr Aleksandra Lekić slikarka, prim. dr Anđelka Kolarević psihijatar i psihoterapeut, psiholog Dragana Nikolić, Kreativni gradski centar i drugi.

Foto: Promo

U festivalski osmišljenom prostoru DKC "Majdan" deca će kroz predstavu, muziku, likovni izraz, projekciju kratkog crtanog filma, mini radionice i pisanu reč učiti o važnosti osećanja, njihovom izražavanju, komuniciranju i kultivisanju, a odrasli će dobiti nove uvide i znanja kako da sa svojom decom u ulozi roditelja i vaspitača ovu misiju kontinuirano sprovode još bolje i posvećenije.

- Čovečanstvu nikada nije manjkalo pameti. Ono što je izazvalo i izaziva patnje na svim nivoima jeste nedostatak emocionalne zrelosti i sa njom povezanog razvoja svesti kao i empatije i milosrđa - osnovnih vrednosti svake ljudske zajednice - kaže Ivana Kuzmanović, direktorka agencije "New Level" i organizator festivala.

Pozivamo sve mališane, tinejdžere, vaspitače, pedagoge, trenere, roditelje, bake, deke, tetke i ostale, da dođu na ovaj razigrani festival i sa njega ponesu slatkiše, balone, nova znanja, iskustva i uvide u ono što istinski žele i vole, i da tako opremljeni lakše ostvare svoje sadašnje i buduće snove.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA