Praznični duh stigao u Beograd: Koji vam je ukras lepši - kapija, kočije ili lavirint? (FOTO)

Čak 129 lokacija u prestonici blista. Njih 49 su potpuno nove

  • 51
NOVOGODIŠNJA RASVETA Foto: Tanjug/Tanja Valič

Praznični duh stigao je u Beograd pre dva dana kada je novogodišnja rasveta zasijala širom prestonice. Još pre nekoliko meseci obećani, potpuno novi ukrasi privukli su najviše pažnje, ali i gužve, jer se oko njih redovno formiraju redovi za selfi.

Svetleća kapija na ulasku u Knez Mihailovu najglomazniji je novogodišnji ornament u gradu. Potpuno iznenađenje za Beograđane, sa grbom prestonice, države i krunom na vrhu, spojila je Palatu Albanije i monumentalnu zgradu na broju 1, obećavajući još sjajnih zgoda iza sebe.

Dobrodošli u Beograd Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

I zaista, nedaleko od kapije, nalaze se dobro poznata ukrasna kugla, Deda Mrazove saonice i čitava niska svetlećih ukrasa nad glavama šetača. Poklon sa mašnom, u kome gotovo uvek ima dece i zaljubljenih parova, ove godine nalaziće se bliže Terazijama.

Mesto za slikanje Foto: Tanjug/Tanja Valič

Mnogo pažnje privlače i kočije na Cvetnom trgu, lavirint i tunel na Obilićevom vencu, nove i obasjane fasade na Kosančićevom.

Tunel i lavirint na Obiliću Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Snežno bele jelke vode pogled šetača ka zlatnim talasima koji se spuštaju niz zidove Starog dvora.

Svečana rasveta uključena je na 129 lokacija u gradu, od kojih je 49 novo u odnosu na prošlu godinu. Tako su po prvi put osvetljeni i plato Dimitrija Tucovića, park Mitićeva rupa, Omladinski plato u Zemunu, park Manjež, Ruzveltova ulica kod Vukovog spomenika, Bulevar despota Stefana, ulice Višnjička, Tiršova, Pasterova i Ustanička, park Ćirila i Metodija, parkovi Mali Tašmajdan i Tašmajdan, Kalemegdan.

Poklon je retko kad prazan Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Tu su i plato ispred Hrama Svetog Save, plato ispred Studentskog kulturnog centra, Cvetni trg, Sava promenada, Studentski park, Obilićev venac, dečije klinike - Tiršova, Institut za majku i dete, Olga Dedijer, kao i centri prigradskih opština, čiji će stanovnici, baš kao i oni iz centra grada, sada moći da sa ulice u svoje domove ponesu malo novogodišnje atmosfere.

Magija u Knezu Foto: Tanjug/Tanja Valič

Sa razlogom ne svetli samo Trg Republike, koji se i dalje renovira, ali to izgleda ne smeta gostima prestonice koji polako već stižu u Beograd.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лола

    16. novembar 2018 | 19:50

    Обилићев венац најлепши

  • nena

    16. novembar 2018 | 21:58

    Nista objavili slike ali park kod hrama je najlepsi. Sve su divna zuta svetla, nema sarenisa, bas sa ukusom. Ok je i ovo istalo, za decu, ali karadjordjev park je bas po mom ukusu

  • Gana

    16. novembar 2018 | 14:30

    Treba se radovti praznicima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA