Tradicionalno obeleženo "Veče Jahorine" u Beogradu

Sinoć je u fantastičnoj atmosferi poznatog beogradskog kluba, tradicionalno obeleženo "Veče Jahorine u Beogradu", u prisustvu više od 1.000 zvanica, među kojima su bile brojne poznate ličnosti iz sveta kulture, umetnosti i medija.

  • 0

Brojni visoki zvaničnici vlada Republike Srbije i Republike Srpske, došli su da podrže i čestitaju Olimpijskom centru "Jahorina" na neverovatnim rezultatima koji su postignuti tokom prethodne 2017/2018 zimske i letnje sezone.

Foto: Promo/Jelena Kostić

Goste "Večeri Jahorine" pozdravio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, uz poruku da mu je posebno drago što je prisustvovao još jednoj divnoj promociji Olimpijskog centra jer, prema njegovim rečima, Jahorina je važna za sve ljude u Republici Srpskoj, a posebno Istočnom Sarajevu. Dodik je istakao da je Jahorina ponovo "oživela", da se razvija, i da svake godine dolazi sve više turista, kao i da će ove godine zimska sezona trajati duže, uz brojna dešavanja u kojima će posetioci uživati.

Foto: Promo/Jelena Kostić

Dobrodošlicu zvanicama poželeo je i direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić i zahvalio svima koji su doprineli zajedničkom uspehu Jahorine.

- Večeras mogu ponosno da istaknem da je Jahonini vraćen Olimpijski sjaj. Prvi smo u regionu otvorili zimsku sezonu i poslednji zatvorili. Prihodi samo od skijališta povećani su za 91 odsto, a broj vožnji veći je za 52 odsto u odnosu na prošlu godinu. Imamo 40km odlično uređenih novih skijaških staza i ski puteva koji predstavljaju raj za skijaše i bordere. A najbolji pokazatelj uspeha, prema kojem se sve turističke destinacije vrednuju je cena u real estat-u, koja je na Jahorini od protekle zime porasla za više od četiri puta.

Foto: Promo/Jelena Kostić

Prema njegovim rečima, OC Jahorina zimu će dočekati sa kompletno izgrađenim i završenim sistemom za veštačko osnežavanje, a na samom vrhu planine izgrađeno je i veštačko jezero, koje će biti atrakcija za sve posetioce leti i zimi, ali i prirodnim padom osnežavati jahorinske staze.

Foto: Promo/Jelena Kostić

Pored brojnih projekata koji su realizovani na planini i veoma uspešne prethodne sezone, OC Jahorina predstavio je sve planove za predstojeću sezonu 2018/2019, ali i najavio koncerte velikih domačih zvezda. Prvi koncert zakazan je već 1. decembra kada će sve goste zabavljati Svetlana Ražnatović, nakon toga u planu je i Retro ski opening od 13. do 16. decembra sa nastupom Crvene Jabuke, a zatim sledi i koncert folk zvezde Lepe Brene, 29. decembra. Takođe, Exit 84 postaće tradicionalan zimski festival na Jahorini, dok je u planu i organizacija EYOF-a - Olimpisjkih igara za mlade, ali i brojne trke takmičarskog, zabavnog ali i humanitarnog karaktera.

Foto: Promo/Jelena Kostić

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA