Dragan je očajan, narušenog zdravlja, a mora i na operaciju: Njegova žena je umrla nasred ulice, pošto joj je razbojnik strgao lanac sa vrata

Vera je bila srčani bolesnik i imala je trostruki bajpas, te se pretpostavlja da je zbog straha i šoka izdalo srce

  • 5

"Moja Vera je bila divan čovek, savršena žena i domaćica... A otišla je zbog gluposti, zbog lančića i to mog! Rekao sam joj da ga ne nosi, ali tog dana nisam obratio pažnju i eto šta se dogodilo, nje više nema"...

Ovako za "Blic" počinje tužnu ispovest Dragan Janjić, čija je supruga, inače srčani bolesnik, preminula usred velikog stresa kada je na ulici pokušao da ih opljačka razbojnik strgnuvši joj lančić sa vrata usred bela dana.

Tragičan slučaj dogodio se u subotu oko 15 sati, u Ulici Vojislava Ilića kod broja 36, pred brojnim očevicima koji su gledali kako razbojnik napada stariji bračni par pokušavajući da ih opljačka. Vera je bila srčani bolesnik i imala je trostruki bajpas, te se pretpostavlja da je zbog straha i šoka izdalo srce.

Tog popodneva oko 15 sati bračni par Janjić je krenuo do Cvetkove pijace u nabavku, ne slutivši da će samo nekoliko sati kasnije njihov život dobiti tragični obrt.

- Bili smo na pijaci i odlučili smo da nakon toga malo prošetamo. Išli smo našim krajem, a ona je hodala na pola metra od mene. U jednom trenutku sam primetio da je neki muškarac prošao pored mene, prišao mojoj ženi. U prvi mah mi se učinilo da se neko šali i da joj je prekrio oči, kao u igri - priča plačnim glasom Dragan.

Međutim, njegova supruga je tada vrisnula, a on je, shvativši da se nešto dešava, uhvatio napadača za kapuljaču i pokušao da ga odvoji od svoje supruge.

- Imao sam ranac na leđima i torbe u rukama, bacio sam sve. Video sam da joj je skinuo lančić i odmah sam ga udario slobodnom rukom. Iako sam čovek u godinama, sportski sam tip, tako da sam posle nekoliko razmenjenih udaraca uspeo da ga savladam. U međuvremenu je u pomoć pritekao jedan mladić iz obližnjeg lokala i pomogao mi da ga zadržimo na zemlji. Vera je sela na stepenice nekoliko metara dalje, a neke devojke su je polivale vodom jer joj se slošilo - prepričava Dragan nemili incident.

Foto ilustracija: Telegraf, Shutterstock

Dok su ga držali na podu, Vera je prišla napasniku i zatražila mu da vrati lančić. Kako je ovaj odbio, Verin suprug ga je još jednom udario, nakon čega je nakit bio vraćen.

- Samo 10 minuta kasnije Vera je ustala sa stepenika i samo se srušila. Opet smo zvali Hitnu pomoć, ali uzalud. Polivali smo je, izvukao sam joj jezik napolje, ali ništa. Lekari su došli posle pola sata, radili su reanimaciju ali džabe, ona je tada već bila preminula... - kroz suze nam priča Dragan.

Nesrećnog čoveka su odmah zatim odveli u Urgentni centar zbog povreda koje je zadobio u tuči, ali i visokog krvnog pritiska koji se od tada ne snižava.

- Tamo sam se ponovo sreo sa manijakom. Video sam ga da sa kapuljačom na glavi stoji vezan sa tri policajca. Prišao sam, skinuo mu kapuljaču i krenuo da ga udarim, međutim milicioneri su me zaustavili. Nije im bilo jasno zbog čega sam napravio taj potez dok im nisam rekao: "Ubio mi je ženu, vidiš da nisam pri zdravoj pameti" - kaže Dragan, dodajući da su ih potom razdvojili i da su policajci bili maksimalno korektni prema njemu.

Bizarna činjenica u ovoj tragičnoj priči je da lančić uopšte nije bio Verin, već Draganov, kao i to da ga je tek od nedavno nosila.

Foto-ilustracija: Telegraf

- Stavljala bi ga povremeno, ali bih joj ja uvek govorio da ga ne nosi. Lanac jeste skup, ima krstić kao privezak i bio je izuzetno vidljiv jer Vera nije volela da nosi zatvorene stvari zato što su je gušile. Ali, eto, tog dana nisam obratio pažnju i desilo se šta se desilo. Izgubio sam ono najvrednije - priča kroz suze nesrećni čovek.

Osim psihičkog i emotivnog, ni Draganovo zdravstveno stanje nije dobro.

Zbog tuče će verovatno morati da operiše ruku, ima hematom ispod uveta, visoki krvni pritisak i ušiven kapak, a dane provodi na lekarskim pregledima. Dragan i Vera su bili u skladnoj i bezbrižnoj ljubavnoj vezi od 1969. godine, a šest godina kasnije su svoju vezu krunisali brakom. Zajedno su se školovali, a Dragan sa setom u glasu priča o njihovim zajedničkim studentskim danima.

- Ona je bila socijalni radnik po struci, divna žena puna razumevanja. Svakome bi pomogla i uvek bi se našla tu kad je potrebno. Zaista jedinstven čovek, znate kako kažu, Bog uzima samo najbolje - kaže on.

Kako je Dragan kasnije saznao, razbojnik koji je napao njegovu suprugu je odranije poznat policiji. Navodno, ima preko 50 krivičnih prijava, a načuo je i da je policiji rekao da mu je bio potreban novac za vodu, te da je zato nasrnuo na Veru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dia

    16. novembar 2018 | 15:37

    Šta da se kaže na sve ovo,šta da radimo i kako da se normalni ljudi zaštite na uluci,od manijaka i narkomana? Ima li neko ideju?

  • Sanja

    16. novembar 2018 | 16:02

    Da li će lopov biti optužen zbog smrti gospođe ili se to drugačije tumači?

  • Stenli

    17. novembar 2018 | 14:36

    Resenje=smrtna kazna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA