≫ 

Studenti Pravnog fakulteta uzeli zlato na Svetskom prvenstvu u futsalu: Pokorili sve protivnike, redom su padali Francuzi, Englezi, Rusi... (FOTO)

U finalu su pred našim pravnicima morali da se poklone futsaleri iz Mađarske

  • 1

Univerzitetska reprezentacija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu osvojila je 4. Svetsko interuniverzitetsko prvenstvo u futsalu (World InterUniversities Championship), koje je upravo završeno u Barseloni.

U konkurenciji 36 univerziteta širom sveta, selekcija Pravnog fakulteta je nadmoćno osvojila zlatnu medalju savladavši sve protivnike uz gol razliku 32:6. Pred pravnicima redom su u grupi padali univerziteti iz Libana, Česke i Francuske.

Na putu do zlata su, potom, savladane selekcije iz Katara, Engleske, Rusije da bi, najzad, u finalu pred pravnicima morali da se poklone futsaleri iz Mađarske.

- Ovo je najveći trijumf ove talentovane i sjajne generacije Pravnog fakulteta koju imam čast da predvodim. Podsećam da je Pravni fakultet šampion Lige Univerziteta u Beogradu, da ovi momci čine okosnicu futsal reprezentacije Univerziteta u Beogradu, univerzitetskog šampiona Srbije i petoplasirane reprezentacije sa Evropskih univerzitetskig igara u Koimbri. U vremenu kada postoji evidentna kriza univerzitetskog sporta, ovo je dokaz da se predanim i požrtvovanim radom mogu dosegnuti neslućene visine - rekao je selektor futsal selekcije Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Vladimir Vuletić.

- Želim ovom prilikom da se zahvalim Pravnom fakultetu, FK Partizan i Fudbalskom savezu Srbije, koji su presudno omogućili da ova izuzetna generacija dobije priliku da postane svetski univerzitetski sampion - dodao je.

Naši predstavnici su zasluženo došli do samog vrha Foto: privatna arhiva

Predsednik Sportskog društva Victoria Pravnog fakulteta i dugogodišnji kapiten, Nikola Ristanovic ističe:

- Veliki rad nosi velike rezultate, a mi smo pokazali koliko je zajedništvo i međusobno poverenje važna stvar u sportu. Mi uvek verujemo u sebe, gajimo pobednicki mentalitet u gotovo da nema ekipe koja se u mentalnom pristupu utakmici može porediti sa nama. Pravni fakultet je dao Srbiji dva reprezentativca u futsalu, Nikolu Matijevića i Strahinju Petrova, a to rečito govori sa kakvim entuzijazmom i zeljom mi branimo boje našeg fakulteta i nase drzave.

Osvajači zlatne medalje i velikog trofeja Svetskog interuniverzitetskog šampionata su: Marko Badovinać, Nikola Ristanović, Strahinja Petrov, Filip Minić, Srđan Brkić, Dusan Majstorović sa Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, Jovan Ristanović, Aleksandar Fric, Dusan Panić, Ognjen Radović, Strahinja Pajčin, Marko Lazić i Marko Milicević.

Selektor je profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, dr Vladimir Vuletić, a šef naše delegacije Matija Burić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA