≫ 

Škola u beogradskom elitnom naselju u kojoj se deca smrzavaju: Učionice su hladne i smrdljive, direktor sa majstorima vitla po zgradi

Problem je kotlarnica iz koje se sva isparenja i gasovi vraćaju u školu

  • 7

Svake zime - ista priča. Čim zahladni, Osnovna škola "Stefan Nemanja" na Senjaku pretvara se u hladnu, zadimljenu i smrdljivu zgradu u koju roditelji ne žele da šalju svoju decu.

Problem je kotlarnica iz koje se sva isparenja i gasovi vraćaju u školu, a koja je jedini način da se zaposleni i učenici zaista ugreju. Kad nju isključe i pokušaju da se greju klimom, đaci se od udimljene dece pretvaraju u pingvine. Roditelji su očajni.

- Deca nam udišu ugljenmonoksid, a planirano uvođenje gasa je tek u februaru. Do tada bi deca trebalo da se smrzavaju i truju. Cela škola je na nogama. Prema mom saznanju, ovo je već četvrta godina zaredom, ali roditelji kojima su deca u školi više godina, kažu da to traje mnogo duže - priča jedna od majki.

Kako kaže, roditelji žele da povuku decu iz škole bez nadoknade časova, jer nije greška dece već nadležnih institucija.

- Celo leto se ništa nije uradilo i opet je dočekana ledena zima. Kao da smo u srednjem veku - žali se ona.

Kakav je haos posredi uverili smo se i mi kada ni posle 10 minuta razgovora sa uspaničenom sekretarkom škole nismo uspeli da dobijemo bilo kakav valjan odgovor. Osim onoga da "direktor u očaju vitla sa majstorima po školi i pokušava da reši problem".

- Tu je on, ali ne možete da zamislite u kakvoj je gužvi. Eno ga sa majstorima, pokušava nešto da reši. Jeste, imamo veliki problem sa grejanjem, ali samo direktor sme da daje izjave, a on sad ne može, jer ne zna gde mu je glava - poručila nam je sekretarka škole Gordana Boričić.

Kao bez glave su i roditelji koji ne znaju da li će posle godina muke konačno doći kraj zimskoj agoniji škole.

A ovako su se mučili 2016. godine.

VIDEO: Ovo je gužva koju prave roditelji dok dovode decu u školu

(M.Leskovac/m.leskovac@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vegan

    27. novembar 2018 | 12:44

    imate lovu, sto niste ozidali odžak na skoli?

  • Đorđe

    27. novembar 2018 | 15:02

    Smrzavaju se deca godinama i u Prokuplju u gimnaziji ,pa niko nigde nije objavio. Samo obećavaju da će naredne godine sve biti sređeno. I tako već godinama...

  • tale sanjin

    28. novembar 2018 | 10:33

    Ta škola se nalazi na velikom placu na izuzetno skupoj i atraktivnoj lokaciji. Obzirom da je obližnja, slična škola na Topčiderskom Brdu prodata Nemačkoj školi, možda i na ovu neko ima aspiracije. Uostalom, šta će našoj deci škole, neka se odmah upisuju u privatne, strane škole. Europi nisu potrebni školovani i obrazovani Srbi. Što nepismeniji to jeftinija radna snaga. TUGA DO NEBA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA