≫ 

Gordana je sa mužem šetala Mirijevom maltezere, pa su krvnički napadnuti iz čista mira: Nokautirana je nogom u glavu, a suprug i psi najstrašnije izudarani (FOTO)

- Ja udarac nogom u glavu, Milan mnogo više, komšinica uspela da pobegne. Sve zbog igranja pasa koji ludaku od 100 kila i visine 190 nisu ni prišli - napisala je Gordana

Beograđanka Gordana objavila je neverovatnu priču na Fejsbuku o batinama koje su ona i njen suprug dobili, dok su šetali svoje pse na Zvezdari. "Ja udarac nogom u glavu, Milan mnogo više, komšinica uspela da pobegne. Sve zbog igranja pasa koji ludaku od 100 kila i visine 190 nisu ni prišli", napisala je ona, što je izazvalo veliki broj komentara.

Policija je pozvala Hitnu pomoć, pa su ona i suprug oboje završili u Urgentnom.

- Prvo su letela, bukvalno dva psa, Reks i Maša, koji ga uopšte nisu ni primetili, igrali su se. Tri rečenice i noga u glavu. Još uvek ne mogu da verujem da se ovo uopšte desilo - napisala je Beograđanka. - Živimo sa ludacima, to je zastrašujuće, rekli smo mu da mu psi nisu ni prišli, da ga uopšte ne primećuju... Ma ni svađe nije bilo, tri rečenice i čovek prilazi i uradi ono što nisam mogla ni u snu da sanjam - odvali me nogom u glavu. Kratka nesvestica, bez bola. Milan skoči na njega, prvo dobije pesnicu, padne, ovaj šutira. Zvala sam policiju... - napisala je ona.

Napadnuti: Maltezeri i mešanac, Foto: privatna arhiva

Kako je napisala, policiji je podnela prijavu. Iako ne zna ime i prezime napadača, viđali su ga u kraju kako džogira.

IZVELI PSE U DVORIŠTE GIMNAZIJE

- U ponedeljak uveče sam oko 22.20 otišla da prošetam svoja tri psa, dva maltezera i jednog mešanca labradora i retrivera, predobrog psa koji bi se samo mazio, u dvoriše Sedme gimnazije u Mirijevu, i to iza škole gde je ogroman prostor koji škola koristi jako retko. Tu svi dovode pse uveče, posle škole, jer je to jedino mesto gde pas može da potrči, Mirijevo nema ni park za pse i posle silnih i dugogodišnjih obećanja, niti bilo koje drugo mesto za pse. Tu je već bila komšinica Biljana, sa svojom kucom od devet meseci. Maltezeri su bili na povocima, a Reksa i Mašu smo pustili da trče i jure za lopticom. Oko 22.45 je došao čovek koji se tu povremeno pojavi da optrči jedan ili dva kruga, koga sam već viđala, ali nikada sa njim nisam imala nikakav problem zbog pasa - kaže Beograđanka.

Kako kaže Gordana za Telegraf, desilo se nešto što nije mogla ni da sanja.

Gordana kaže da je mešanac predobar, samo bi se mazio, Foto: privatna arhiva

AKO MI I JEDAN PRIĐE - VIDEĆETE!

- Čovek nam je rekao da vežemo pse, jer ako mu i jedan priđe - "videćemo šta će da uradi". Komšinica i ja smo mu rekle da su psi mirni, da se igraju i da ga neće ni primetiti, ako bude neki problem - vezaćemo ih. Na to je stao pored nas i počeo priču koju smo već bezbroj puta čuli i od drugih: tu ne smeju da se dovode psi, tu dolaze deca ... Počeli smo da objašnjavamo da mi zato i dolazimo samo kasno uveče, da smo savesni vlasnici pasa koji za sobom ne ostavljaju ništa, da su ovo mirni psi koji zbog svoje veličine moraju negde da se istrče, a drugo mesto nemamo... - objašnjava ova Beograđanka.

Tada im je prišao pas Reks sa lopticom u ustima, možda na metar od muškarca, koji ga je na to šutnuo iz sve snage u rebra, priča Gordana.

BEZ REČI PRIŠAO I UDARIO ME NOGOM U GLAVU

- Pas je cvileći bukvalno odleteo bar metar dalje. Niti je zalajao, niti zarežao, niti potrčao na čoveka, ne znam čime, osim mržnjom prema psima, je zaslužio takav surov udarac. Na to smo sve troje reagovali sa "Šta ti je čoveče, šta to radiš, šta ti je skrivio?", bez reči se okrenuo i šutnuo i drugog psa koji je bio malo dalje, ne uz njega. Devojka je počela da vrišti, jer joj je pas već povređen i jako mlad. Na to sam rekla "Čemu ovo, šta sad hoćeš?", držeći dva malzera na povocima. Biće da mu se moj ton nije dopao, jer je bez reči prišao i uradio me nogom u glavu. Nisam bila ni svesna šta se desilo, u momentu sam skoro izgubila svest, nisam mogla ni da ustanem, samo sam se tresla. Muškarac od 30-35 godina, visok bar 190 cm i od sigurno 90 ili 100 kg je nogom udario u glavu ženu od 59 godina - priča zabezeknuta Gordana.

Vežite pse ili ćete videti... Foto: privatna arhiva

Kako kaže, nije bilo ni svađe, ni uvreda, ni psovki, ničega.

ŠUTIRAO JE MUŽA KADA JE PAO NA ZEMLJU

- Naravno, moj muž je skočio tada na njega, ali fizički nije mogao da se nosi sa toliko mlađim i krupnijim čovekom, dobio je udarac pesnicom, pao, ovaj je nastavio da ga šutira tako na zemlji. Sve ovo bez ijedne reči. Nekako sam uspela da uzmem telefon iako su mi se ruke tresle i nisam mogla da ustanem, pozvala policiju. Ovaj je još udarao mog muža. Komšinica je otrčala kući sa svojim psom, po svog muža. Ustali smo i prešli ispred škole, komšinica se vratila da vidi kako smo, zajedno smo sačekali policiju kojoj je trebalo pola sata da se pojavi - priča Gordana.

Dali su policiji izjave i opis napadača, a oni su zvali Hitnu pomoć koja ih je odvezla u Urgentni centar jer ih je oboje bolela glava, a muž je bio i dezorijentisan. U Urgentnom centru je, na svu sreću, utvrđeno da nemaju teže povrede.

POLICIJA NE PREDUZIMA NIŠTA

- To znači da policija ne pokreće nikakav postupak, moramo to sami jer povrede nisu teške?  - priča Gordana. - Znači može da bije po ulici ko koga hoće, samo da pazi da ga ne povredi baš teško! Juče smo otišli u policijsku stanicu i podneli prijavu, sada policija može da pogleda i snimak kamere koja je čoveka sigurno snimila jer je u povratku kući morao da prođe pored nje, šta će biti dalje - ne znamo - kaže ona.

Prema njenim rečima, već tri dana ne može da izbriše iz glave one slike, uplašena je, oseća se bespomoćno i pretpela je užasan stres, kao i komšinica koja se prijavila da bude svedok.

(J. Vučić/j.vucic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duje

    28. novembar 2018 | 23:34

    Covjek je u pravu, psi se vode na lancu povodcu ..

  • Haki

    28. novembar 2018 | 23:18

    Je.ali vas kerovi....cuvajte decu ili unucice bilo bi bolje

  • Realno

    28. novembar 2018 | 23:13

    To samo moze jedna isfrustrirana, bolesna spodoba, kukavica koja se izivljava na nejaci i zivotinjama jer nije sposobna da si organizuje zivot.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA