Ordinacija na Institutu za majku i dete pretvorena u magacin: Direktori ćute, a zaposleni očajni što rade u ovakvim uslovima (FOTO)

Obrazloženje za ovu sramotu je što arhivski materijal, navodno, nema gde da se skladišti

  • 7

Osnovni uslov da se jedna ustanova nazove zdravstvenom je da bude zdrava, sterilisana, čista. Da omogući zaposlenima normalne uslove kako bi mogli da prime pacijenta i da mu pomognu, ali i da tom istom pacijentu ulije poverenje i sigurnost. Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta na Novom Beogradu to ide malo teže.

Fotografije, koje nam je poslao čitalac, govore sve. Na njima je nedvosmisleno vidljivo da lekarska ordinacija više liči na magacin za odlaganje stvari, ili, u ovom slučaju - na arhiv.

A taj, arhivski materijal, poslagan je svuda, čak i oko kreveta na kom leže pacijenti, pa je doktorima otežan prilaz onome koga treba da leče.

Kako saznajemo, zaposleni su očajni što rade u ovakvim uslovima. A obrazloženje je da materijal nema gde da se skladišti. Obrazloženje koje niko od nadležnih nije hteo da nam da, već ono koje smo dobili od naših izvora.

Materijal, navodno, nema gde da se skladišti/ Foto: Čitalac Telegrafa

Osim ovog podatka, rečeno nam je i da je uživo mnogo gore na slici. Kaže naš izvor da aparat ne može da uhvati sve ono zbog čega pacijent na ulaznim vratima neko vreme razmišlja da li da uđe ili da odustane.

A lekari i sestre? Njima je isto, samo što oni radno vreme moraju da provode u ovakvoj ordinaciji.

Podsetili smo i danas, pre objavljivanja teksta, nadležne na pitanja koja smo im postavili u vezi sa ovom situacijom, ali odgovori nikad nisu stigli.

Nadamo se samo da nisu stigli jer su raščišćavali ovu sramotu.

Foto: Čitalac Telegrafa

(J. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    30. novembar 2018 | 22:45

    Ма кога то интересује ! ? Пишите о Линди из Печењевце, Дарку Лазићу, Луни, Слоби, Ћенифи, Зерини ...

  • Persida

    1. decembar 2018 | 18:27

    U zdravstvenim ustanovama mali broj zdravstvenih radnika ( na rukovodecim pozicijama) zna nešto o arhiviranju medicinske dokumentacije.

  • Nikola

    2. decembar 2018 | 00:34

    Cemu kompjuteri, elektronska arhiva, cipovane knjizice?! Ovde je samo i jedino problem odnos prema poslu! To je DRZAVNI POSO sto znaci sto manje radis to bolje i svaki mesec sigurna plata!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA