≫ 

Probala sam venčanice koje koštaju kao skromniji automobili, a kada sam pomislila na najskuplju, nisam smela ni da priđem (FOTO)

Na svakih 5 godina, moja bajka se menjala. Odlučila sam da baš danas vidim kako bi bilo da ona postane realnost

  • 12

Želela sam da samo jednog dana uživam u bajci o kojoj mašta skoro svaka devojka, ali da ne moram da uradim baš onako kako je predodređeno. Želela sam da budem prelepa i jedinstvena u haljini, koju, kako kažu, devojka treba da obuče samo jednom, a da se sa druge strane, ne udam baš istog momenta. A kako drugačije, nego da odem i probam sve haljine iz snova svake devojke.

Moja bajka se menjala na svakih 5 godina: od velike venčanice sa žiponom u kojoj ulazim u kočiju od bundeve, preko obične bele haljine na plaži u Kaliforniji, do potpunog izostanka venčanice i želje da taj "najvažniji dan" provedem u farmerkama i majici.

Međutim, kada sam videla sve te krojeve i stilove koje su mi dizajneri i prodavci nudili da probam, nisam mogla da odolim.

Foto: Nikola Tomić

Prva na redu bila je venčanica koja je pravi predstavnik onoga što su trendovi za 2018, odnosno 2019. godinu: uska, jednostavna haljina koja naglašava liniju tela, sa sitnim floralnim, retro detaljima. Njena cena je 2.000 evra, i to je jedna od venčanica u ponudi dizajnera Stefana Đokovića na Sajmu venčanja.

- Ova haljina nije prišla mašini za šivenje, sve je urađeno ručno, i to je razlog zašto je cena takva kakva jeste. Izuzetno je ženstvena jer naglašava struk, a žene je vole jer nije teška za nošenje. Možete opušteno da se šetate, a da opet izgledate elegantno.

I zaista, provela sam dva sata u ovoj venčanici, a nijednog trenutka se nisam osećala stegnuto ili uplašeno da nešto "ne pokvarim".

Foto: Nikola Tomić

Pored ovih jednostavnijih, pažnju su privukle i haljine koje su odskakale od "retro" šeme. Jedna od najzanimljivijih bila je venčanica od prirodnog nojevog perja, dizajnerke Nine Rajak. Iznajmljivanje ovakvog unikata košta 1.500, a kupovina 2.800 evra.

Pošto nikad nisam videla haljinu, a kamoli venčanicu od nojevog perja, dizajnerka me je ubedila da je isprobam i uverim se da, i pored neobičnog izgleda, ova haljina može učiniti da se osećam izrazito ženstveno.

Foto: Nikola Tomić

Ono što nakon oblačenja prvo primeti je težina svog tog perja koje nosite na sebi. Ko se odluči za ovu kreaciju, definitivno mora da računa na još jednu osobu koja bi pomagala oko šlepa i kretanja generalno. Međutim, i pored težine donjeg dela, pažnja koju je ova venčanica izazivala dok sam prolazila hodnikom premašuje sve druge i nema osobe koja nije pitala ko ju je i od čega skrojio.

Foto: Nikola Tomić

Pored dizajnerskih, bilo je i haljina velikih svetskih brendova, koje se rade serijski. Verovali ili ne, neke od njih bile skuplje od unikata, pa tako ova haljina sa žiponom košta 2.400 evra. Ona je rađena za kolekciju za 2019. godinu, a njen izgled samo potvrđuje da će se i naredne godine nositi nežni, suptilni modeli, u kojima će akcenat biti na izgledu žene, a ne na izgledu haljine.

Foto: Nikola Tomić

Ova venčanica podsetila me je na prvu verziju venčanja (onu sa bundevom i kočijom), pa, ko zna? Možda se ta bajka i ostvari!

Međutim, kada sam htela da isprobam možda najskuplju haljinu koja je koštala oko 7.000 evra, nisam mogla čak ni da joj priđem, tako da se u tom momentu moja bajka za maštovite devojčice završila.

Koja se vama venčanica najviše dopada i kako ste vi osmislile haljinu za svoj najlepši dan? Ostavite nam komentar.

Dok naša Biljana isprobava haljine, ova devojka trenira u venčanici

(Biljana Todorović - b.todorovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    9. decembar 2018 | 08:48

    Preteruju sa cenama,tako isto i sa decijom garderobom i obucom ,koja je skuplja nego kod odraslih,hvataju na euforiju i emociju kad su u pitanju te stvari ,ti u onojeuforiji zaslepljen ljubavlju prema zeni spreman si na sve dok se ne otreznis i pocnes da grizes sebe za m......da!,tako isto i decije emocija proradi i sta ces detetu moras uzeti hoces neces jer ti je to obaveza prema nemocnom bicu

  • Jovan

    9. decembar 2018 | 09:18

    Mogu vam reći da sam budućoj ženi predložio prvu haljinu i em što joj se svidela ,nego sam ispao i stručnjak za modu.Hvala Telegraf u,uštedeli ste mi nedelje jurnjave.

  • Jole

    9. decembar 2018 | 08:59

    Jesi lepa majke mi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA