Stanari 1.779 beogradskih ulica napokon znaju koja im je adresa, još 3.395 i dalje nema naziv

Samo na teritoriji grada Beograda evidentirano je 5.174 ulica bez naziva i kućnog broja

  • 2

Tačno 1.779 beogradskih ulica koje su dugo bile neimenovane, dobilo je danas naziv. Ovo je deo projekta ažuriranja adresnog registra koji bi napokon trebalo da uvede red u ovaj segment života.

Republički geodetski zavod, koji vodi projekat ažuriranja adresnog registra, završio je početkom meseca izradu elaborata uličnih sistema u svim gradovima i opštinama u Srbiji.

U adresnom registru Srbije na početku ove godine evidentirano je 54.859 ulica, a nakon ažuriranja adresnog registra, utvrđeno je da Srbiji nedostaje još 66.480 i za svaku od njih izrađeni su elaborati.

Samo na teritoriji grada Beograda evidentirano je 5.174 ulica bez naziva i kućnog broja. Na današnjoj sednici predloženo je imenovanje novih ulica u 6 od 17 beogradskih opština, dok će predlozi za ostale gradske opštine biti na dnevnom redu u januaru naredne godine.

- Cilj nam je da svi građani Beograda dobiju zvaničnu kućnu adresu i ispravna dokumenta i da po završetku projekta dobijemo ažuran adresni registar koji će umnogome unaprediti živote građana i rad gradskih službi - izjavila je predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Andrea Radulović.

Inicijativu za uspostavljanje adresnog registra pokrenula je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, još kao ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Konačan upis adresa može se izvršiti tek nakon imenovanja ulica od strane jedinica lokalnih samouprava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marcco

    18. decembar 2018 | 19:56

    Ako utabane putice preko njiva smatrate ulicama, onda je i Kaluđerica i Sremcica centar Beograda sa regulisanom gradnjom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA