≫ 

Stigla ekipa za demontažu krana: Biće uklonjen tek ujutru, stanari tri zgrade bez vode sve do sutra (FOTO) (VIDEO)

- Vraćam se u stan na svoju odgovornost. Niko nas ništa ne obaveštava, a moram da jedem, da se istuširam. Idem s posla, umoran sam - rekao nam je jedan od stanara

  • 3

U Takovsku ulicu je stigla ekipa za demontažu krana koji će biti uklonjen tek ujutru. Neki od evakuisanih stanara vratili su se u svoje domove. Kako su rekli našem reporteru na licu mesta, ne mogu više da se smrzavaju napolju.

Sve je počelo još u 11 časova, a ni pet sati kasnije ništa se nije promenilo. Odmah je dovučena mehanizacija kako bi se kran fiksirao, a pristižu i kamioni sa zemljom koja bi trebalo da spreči kran da dalje tone. Takođe, podiže se još jedna konstrukcija, nalik kranu, uz pomoć koje bi trebalo da se rasklopi onaj koji pravi predstavlja pretnju.

Podsećamo, glavni problem nastupio je kada je pukla vodovodna cev, a kran propao i nakrivio se.

Radnici na sve načine pokušavaju da reše problem/ Foto: Mateja Beljan

Stanari su odmah evakuisani iz dve susedne zgrade, ali posle pet sati su se vratili kući, uprkos upozorenjima da to nije bezbedno.

- Vraćam se u stan na svoju odgovornost. Niko nas ništa ne obaveštava, a moram da jedem, da se istuširam. Idem s posla, umoran sam - kaže nam jedan od stanara.

Pre nekoliko minuta stigli su i vatrogasci. Policija je tu od samog početka, a sve okolne ulice su zatvorene za saobraćaj. I pešacima je zabranjeno da prolaze.

Foto: Mateja Beljan

Tokom dana pristizale su različite informacije. Naši sagovornici su rekli i da je cev pukla još pre tri dana i da se voda izlivala, ali da sve do danas niko nije došao to da reši.

- Rekli su nam da će kran pasti za 5-6 sati. Evakuacija je bila mirna, svi smo otišli po komšiluku. Pokupio sam samo samo lekove za za sebe i ženu. Brinem se što nije isključena struja. Ako padne kran i udari zgradu, zapaliće se instalacije - rekao nam je sagovornik.

Foto: Mateja Beljan

Kako naš reporter javlja sa lica mesta, veoma je neizvesno do kada će sve trajati, deluje da može da se otegne i na nekoliko sati, a možda i duže.

Poslednje što znamo je da je na Trgu Nikole Pašića kao u košnici zbog ogromnog broja automobila, haos je i u Džordža Vašingtona, ali i u ostalim, okolnim saobraćajnicama jer je Takovska zatvorena za saobraćaj u delu ispod Narodne Skupštine, pa do raskrsnice sa Džordža Vašingtona.

Foto: Mateja Beljan
Foto: Uroš Pavlović

VIDEO: Pogledajte kako je sve počelo u Takovskoj

(M.B)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • doberman

    18. decembar 2018 | 16:13

    kad vec nema inžinjera, zovite dundjere crnotravce da vas nauče gde da uprete, potkajlujete, osigurate pa rasklopite, prekardašili ste svaku meru.

  • Baja

    18. decembar 2018 | 20:18

    Beograd na vodi i u haosu napredno.

  • Misko

    18. decembar 2018 | 16:52

    Opusteno bre park klupa sta nije hladno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA