≫ 

Nema više opasnosti: Posle 20 sati borbe razmontiran kran u Takovskoj, saobraćaj konačno krenuo

Građevinski kran se juče nakrivio i pretio da će da padne

  • 8

Građevinski kran u Takovskoj ulici, koji se nakrivio i pretio da padne, više nije pretnja za Beograđane. Nadležne službe završile su uklanjanje preteće konstrukcije.

Demontaža je započeta sinoć i trajala je do jutra.

Oko 7.30 saobraćaj u Takovskoj, 27. marta i Džordža Vašingtona je normalizovan, ali još ne saobraćaju trolejbusi 28 i 40, kao ni tramvaji 2L, 5 i 10. Linija 79 radi normalno.

Foto: Uroš Pavlović

Potrebna je manja intervencija GSP-a na kontaktoj mreži za trolejbuse, ali i da se odlede tramvajse šine kako bi i šinski saobraćaj proradio.

Stanovnici koji su juče evakuisani mogu da se vrate u svoje domove, ali okolne zgrade još nemaju vodu. Očekuje se da će na teren izaći ekipe vodovoda, kojima za zamenu vodovodne cevi treba oko četiri sata, prenosi RTS.

Gradonačelnik Zoran Radojičić objasnio je juče da je pukla cev ispod krana, nakon čega je došlo do naginjanja.

Foto: Uroš Pavlović

- Pripadnici MUP-a su brzom reakcijom evakuisali stanare okolnih zgrada i zaustavili saobraćaj u tom delu grada. Imamo informaciju da je dodatni kran stigao na lice mesta, kao i tri vozila koja pomažu demontažu krana ispod kojeg je pukla cev. Demontaža je započeta i u najboljem slučaju mogla bi da bude završena do jutarnjih časova, dok u slučaju nepredviđenog razvoja situacije radovi mogu da potraju do sutra posle podne - rekao je sinoć Radojičić.

Inače, zbog nakrivljenog krana stanari u okolnim ulicama su u prvi mah evakuisani, a Takovska je bila tokom celog popodneva zatvorena za saobraćaj.

VIDEO: Ovo su najdramatičniji trenutci jučerašnje borbe sa kranom i vodovodnim cevima

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    19. decembar 2018 | 08:23

    A cev je pukla jer je kran od 400 tona stojao na njoj...

  • Leglo

    19. decembar 2018 | 10:21

    Hirurški precizno i tačno, posle par dana, baš po srpski.

  • kiza

    21. decembar 2018 | 19:04

    Kakve borbe zašto borbe?Da li je kran pružao otpor pri demontiranje,napao radnike ne razumem?Dosta borbe ajmo malo rada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA