≫ 

Naredni sati u Beogradu će biti pakleni: Evo kada staje sneg, ali ne zadugo, već na Badnji dan nove obilne padavine (PROGNOZA PO SATIMA)

Temperatura danas ostaje u minusu, a duvaće povremeno pojačan sverozapadni vetar

  • 6

Sneg koji od jutros pravi problem Beograđanima prestaće do večeri, dobra je vest za sve one koji ne vole padavine. Ipak nove pahulje stižu nam već tokom vikenda, javljaju meteorolozi.

- Predveče i tokom noći sneg će potpuno stati i imaćemo delimično razvedravanje. Uprkos tome što će pahulje provejavati tokom većeg dela dana, snežni pokrivač neće biti visok - svega pet do 10 centimetara, mada nam se zbog haosa u gradu čini da je snega mnogo više - kaže meteorolog Đorđe Đurić za Telegraf.rs i dodaje da je ovo pravi zimski dan.

Evo kako će se temperatura kretati tokom dana Printskrin: Accuweather

Temperatura danas ostaje u minusu, a duvaće povremeno pojačan sverozapadni vetar.

- Sutra u Beogradu promenjivo oblačno, suvo vreme, a takođe se očekuje ledeni dan, što znači da temperatura ne prelazi nulu. Jutarnja temperatura kretaće se oko  -6, dnevna do -1 stepen Celzijusa. U subotu sledi još jedan ledeni dan, sa oko -1 stepen Celzijusa. Prepodne biće suvo, poslepodne jače naoblačenje, tako da nas prekosutra krajem dana i tokom noći očekuje novi talas snežnih padavina - navodi Đurić.

NA BOŽIĆNO JUTRO MRAZ

Badnji dan osvanuće oblačan i sa snegom, s tim što će, kada se padavine umire, biti za nijansu toplije.

Na Badnji dan nekada je bilo i veoma toplo Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Temperatura će blago preći u plus, mada samo za stepen. Dok će Badnji dan biti snežan, Božić bi, ako se ništa ne promeni, trebalo da bude suv, sa temperaturom u minusu. Prvi i drugi dan Božića biće proslavljeni uz malo jače jutarnje mrazeve, kada bi temperatura mogla da se spusti ispod -5, pa i do -8 ili -9 stepeni, po prestanku padavina - kaže on.

To će reći da Beograđani koji se još dvoume da li da odu na ponoćnu liturgiju na Badnje veče ili na jutarnju na Božić, treba da znaju da će tokom večernjeg bogosluženja vreme za nijansu biti toplije.

Badnji dan sa snegom, Božić suv Foto: Tanjug/Dušan Aničić

NOVI SNEG VEĆ U UTORAK UVEČE

- Utorak poslepodne i uveče nam stiže novo naoblačenje sa snegom. Prvih 10 dana januara biće hladnije od proseka. Prema današnjim prognozama postoje naznake da ćemo i posle 10. januara imati još jedan talas snežnih padavina - kaže Đurić za Telegraf.rs.

On dodaje da ipak nema panike i da nijednog od tih dana snežni pokrivač neće biti naročito visok.

- Ovo je tipično zimsko vreme, ni približno hladno kao u vreme naših baka kada je umelo da bude i po -30 stepeni Celzijusa. Naravno, naspram ovom snegu, bilo je i toplijih Božića, kada su temperature dostizale i do 20 stepeni, a u ostatku Srbije i preko - kaže Đurić.ž

VIDEO: Evo zbog čega je sneg koban za Beograd

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    3. januar 2019 | 14:55

    A druze ovoga lika pratim i prognoze njegove, covek ne moze nista da pogodi sto se vremena tice, pre 2 dana govori bice vreme suvo bez padavina a danas sneg ceo dan pada, cist amaterizam.

  • ĆU 035

    3. januar 2019 | 16:24

    Jadni Beograđani će gi zatrpa sneg a mi u našim selima smo navikli na sve prirodne nedaće i opet ne kukamo ni na koga,za elitu uvek treba da bude dobro i na nivou.

  • Aca

    3. januar 2019 | 19:00

    Jedna od najnormalnijih zima u poslednjih par godina. Prvi sneg, oko 5 centimetara, smo imali oko Aranđelovdana, a prvi obilniji sredinom decembra. Temperatura sve vreme oko proseka. Nit neki debeli minusi ispod -10 stepeni, nit neko toplo vreme sa 15 stepeni u plusu. Sneg pada kad mu je vreme, temperature oko nule, jedna sasvim normalna zima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA