≫ 

Tamo gde ruski predsednik bude prolazio, biće zabranjen saobraćaj i parkiranje: Sva pravila "Putinove trase" u Beogradu

Tokom posete predsednika Rusije biće primenjene posebne mere fizičkog i tehničkog obezbeđenja na trasama kretanja štićene ličnosti, ali i oko objekata koje će posetiti

  • 6

Ministarstvo unutrašnjih poslova će tokom posete predsednika Rusije Vladimira Putina 17. januara preduzeti maksimalne mere obezbeđenja, koje podrazumevaju izmene režima saobraćaja u određenim delovima Beograda i posebne mere na trasi njegovog kretanja i u objektima koje će posetiti. 

Policija će preduzeti sve neophodne aktivnosti kako bi se otklonili svi bezbednosni rizici, saopštio je MUP.

Načelnik Odeljenja za obezbeđenje određenih stranih ličnosti i delegacija Slaviša Krstić precizirao je da će tokom posete biti primenjene posebne mere fizičkog i tehničkog obezbeđenja na trasama kretanja štićene ličnosti, ali i oko objekata koje će posetiti.

- Povodom predstojeće posete predsednika Rusije Vladimira Putina Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzeće složene mere obezbeđenja. Nosilac ovih mera biće Jedinica za obezbeđenje određenih ličnosti i objekta u saradnji sa pojedinim organizacionim jedinicama MUP-a, ali i drugim državnim organima - rekao je Krstić iz Jedinice za obezbeđenje MUP-a Srbije.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Policijske uprave za grad Beograd Dragan Bogosavac ukazao je da će tokom trajanja posete predsednika Ruske Federacije na području glavnog grada biti preduzete maksimalne mere obezbeđenja, po takozvanom prvom stepenu.

- Biće zabranjen svaki vid saobraćaja na trasi kretanja štićene ličnosti, kao i na saobraćajnicama koje se nalaze u neposrednom okruženju. Na snazi će biti i zabrana parkiranja vozila na saobraćajnicama koje se nalaze na trasi kretanja štićene ličnosti - rekao je Bogosavac.

On je apelovao na građane da se prilikom posete predsednika Ruske Federacije pridržavaju uputstava pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, koji će biti angažovani na poslovima obezbeđenja.

VIDEO: Vučić: Putin u Srbiji 17. januara

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👤

    14. januar 2019 | 16:11

    Знам да тако мора, али Путин је у Србији сигуран као и у Русији. Може слободно сам кроз "Кнез"...у ствари, мало би му народ "досађивао", али...😉

  • Nesa2701

    14. januar 2019 | 16:39

    Pa dajte nam slobodan dan, da ne izlazimo iz kuće

  • Aca

    14. januar 2019 | 18:01

    Dobro dosao i da je mesec dana bi smo izdrzali za ovakvu ljudinu a ne 2 dana da si nam ziv i zdrav i jos na malo duze da dolazis!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA