≫ 

Sneg paralisao Beograd: Skraćene linije gradskog prevoza, tramvaj napravio kolaps u centru grada, a RHMZ izdao hitno upozorenje (FOTO) (VIDEO)

RHMZ je je izdao upozorenje da će novih snežnih padavina biti od danas do subote pre podne

  • 62

Sneg, koji pada od sinoć, formirao je pokrivač od nekoliko centimetara i na ulicama prestonice. Iako su službe za čišćenje snega ulica celu noć na terenu, saobraćaj se od jutros otežano odvija u Beogradu.

Kako naši reporteri javljaju, u centru grada je kolaps. Jedan tramvaj je stao na raskrsnici Nemanjine i Kneza Miloša i izazvao veliki zastoj u saobraćaju.

Foto: Telegraf

Zbog snega je došlo je do izmena i skraćenja trasa na nekoliko autobuskih linija, dok su trolejbuske i tramvajske linije saobraćale dobro sve do 8. Posle toga došlo je prvih zastoja izazvanih kvarovima na tramvajima.

Guzva na auto-putu/ Foto: Telegraf

- Dosta linija je skraćeno od jutros zbog snega. Linije 4, 20 307, su skraćene sve do stare okretnice Vinča, od 4.30 časova skraćena je linija 304 i 305 do Bolečke farme, dok su od 5.50 časova skraćene liinije 65,70,77,82 zastoj u ulici Nikole Dobrovića na Bežanijskoj kosi - rekli su za Blic u GSP-u.

Zastoj i u Požeškoj/ Foto: Telegraf

Takođe, od 6.00 časova linija 3A je u zastoju u Gardijskoj, od 06.15 časova 65, 66 i 74 su u zastoju u ulici Veljka Dugoševića, od 6.10 časova linija 57 u Kneza Višeslava, od 06.30 časova je skraćena linija 303 do Zaklapače, od 06.35časova linija 305 skraćena do Bolečke farme i od 06.50 časova linija 302 skrećna do Grocke - dodaju u GSP-u.

U autobuse jutros nije moglo ni da se uđe normalno, jer su Beograđani morali da preskaču reke.

Reka na stanici/ Foto: Telegraf

Autobus gradskog prevoza na liniji 52 poprečio se u 8.05 u Požeškoj ulici, pa su sve linije išle izmenjenom trasom, do 8.35, preko Čukarice. Zastoj je na tom pravcu bio i zbog sudara putničkog autobusa i taksi vozila.

Južni bulevar/ Foto: Telegraf
Savski most/ Foto: Telegraf
Zastoj je sve od Nemanjine do Savskog mosta/ Foto: Telegraf

Zbog tramvaja koji se pokvario u Nemanjinoj, zastoj je sve do Savskog mosta.

A na društvenim mrežama su se pojavili i skrinšotovi sa telefonima, na kojima se vidi koliko gradski prevoz kasni.

- Ovako već 45 minuta. Iskreno, bravo svima - piše na skrinštotu objavljenom na Tviteru, gde se vidi da prvi autobus dolazi za 23 stanice.

Printskrin: Twitter/ Impresionista

RHMZ je je izdao upozorenje da će novih snežnih padavina biti od danas do subote pre podne. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 1 stepen.

U četvrtak se u većini mesta očekuje novih 10 centimetara snega, u petak posle podne i u noći ka suboti dodatnih 10 do 20 cm, a lokalno i više, tako da će ukupna visina snežnog pokrivača u subotu u većini mesta biti od 20 do 40 cm, a u brdsko-planinskim predelima preko 50 cm. Samo na severu Vojvodine od pet do 10 cm.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Prle

    24. januar 2019 | 08:47

    Ajde ne kukajte Beogradjani tako je u celoj Evropi kad padne sneg nije samo kod nas ,mene najvise nerviraju oni Beogradjani koji su dosli iz njihovih sela i isli u skolu pesice sad im smeta sneg sto je pao ne mogu da stignu na posao .

  • Petar

    24. januar 2019 | 09:24

    Cudo Bozje, kod nas u Somboru suncano, tridesetak stepeni. Uzivamo, evo se spremam za bazen. Kod nas nikad sneg ne pada niti ima kolapsa u saobracaju. Izgleda da nijedan drugi grad ne postoji u Srbiji sem Beograda.

  • Kursum

    24. januar 2019 | 09:23

    Iznenadio zimske sluzbe...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA