≫ 

Groblje za kućne ljubimce počeće da se gradi na jesen, a vlasnici pasa moraće da povedu računa o ovim stvarima

Rigorozne kazne slede za vlasnike koji ne budu poštovali ova pravila

  • 19

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je izgradnju prvog groblja za kućne ljubimce, za koje će na jesen biti raspisan tender.

- Iz budžeta Grada Beograda za ovaj projekat izdvojen je 101 milion dinara posredstvom Direkcije za građevinsko zemljište, a nalaziće se u Bloku 51, uz Ulicu surčinski put. Radovi će trajati od rane jeseni pa do kraja godine, tako da početkom 2020. godine građani mogu da očekuju prvo groblje za kućne ljubimce - rekao je Vesić i dodao da je svestan problema koji vlasnici imaju ukoliko im ugine kućni ljubimac.

Vesić je ukazao i na problem fekalnog otpada kućnih ljubimaca po ulicama i najavio da će kazne za vlasnike ubuduće biti daleko veće nego danas.

Foto: Beoinfo

- U gradu se najveći broj vlasnika ljubimaca ponaša odgovorno i vodi računa o svojim ljubimcima. Postoje, međutim, i neodgovorni vlasnici, zbog čega će biti uvedeno obavezno čipovanje ljubimaca i uzimanje DNK, na osnovu čega će se utvrđivati krivica i određivati kazna - rekao je Vesić gostujući na Studiju B, saopštila je Gradska uprava.

Vesić je zaključio da će se rigorozno sankcionisati svi koji svoje ljubimce vode bez povoca i puštaju u gradske parkove, iako su za njih otvoreni posebni parkovi za ljubimce.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    6. februar 2019 | 10:31

    Lako je Vesicu on seta Malog

  • Rastko

    6. februar 2019 | 10:42

    Srbija je bogata drzava ima groblja za SVE svoje ljubimce.

  • Rastko

    6. februar 2019 | 10:44

    Nemojte stanove da gradite to je i skupo i glupo a grobna mesta su manja moze vise da nas stane a pare samo da vam kaplju !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA