≫ 

Na mestu nesreće na Dedinju automobili proklizavali i ljudi padali: Jedni nadležni tvrde da pre sudara nije bilo poledice, a drugi da nije prijavljeno

Stravični udes se desio oko 6 časova na uglu Ljutice Bogdana i Ulice heroja Milana Tepića. U njemu je povređeno troje, među kojima je i voditeljka Dea Đurđević

  • 10

Prema prvim nezvaničnim pretpostavkama, jedan od mogućih uzroka teške saobraćajne nesreće u kojoj je povređena voditeljka Dea Đurđević, jeste led na putu. Iz JKP "Beograd put" su za Telegraf.rs objasnili da su obilazili trasu na kojoj se nalazi i Ulica Ljutice Bogdana u periodu od 4:55 i 6:15 časova i da je ona u tom periodu bila suva. Poziv da izađu na pomenutu ulicu dobili su u 6:30 časova od MUP-a.

Podsećamo, stravičan udes se desio oko 6 časova na uglu Ljutice Bogdana i Ulice heroja Milana Tepića, a tom prilikom je povređeno troje.

Dok je trajao uviđaj, na mestu nesreće ekipa RTS-a snimila je slučajnog prolaznika u trenutku pada na pešačkom prelazu. On se okliznuo dok je prelazio obeleženu zebru u blizini mesta gde su se sat vremena pre toga sudarili autobusi i automobili.

JKP "Beograd put"

Zbog havarije na vodovodnoj cevi u Ulici heroja Milana Tepića voda se slivala niz ulicu, usled čega se stvorio led na putu, pa su jutros na ovom mnoga vozila proklizavala, kako tvrde očevici. Takođe, i reporter Telegrafa, koji je nakon sudara bio na terenu, javio je da je ulica poledila.

Stravičan udes se desio oko 6 časova na uglu Ljutice Bogdana i Ulice heroja Milana Tepića Pritnskrin: TV Pink

- Ekipa Zimske službe JKP "Beograd put" je preventivno obilazila trasu koja između ostalih podrazumeva ulice: Kneza Aleksandra Karađorđevića, Ljutice Bogdana i Teodora Drajzera u periodu između 4:55 i 6:15 i u tom intervalu je lokacija bila suva - izjavili su za Telegraf.rs iz JKP "Beograd put".

Nakon što je primljen poziv od MUP-a, ekipa preduzeća je izašla na lice mesta.

U periodu između 4:55 i 6:15 lokacija je bila suva, kazali su iz JKP "Beograd put" Foto: Telegraf.rs

Nakon prijave u 6:30 časova ekipa je izašla na lokaciju i imajući u vidu da je uviđaj trajao, tretirala mokar kolovoz oko mesta nesreće. Po informacijama kojim raspolažemo kvar nije otklonjen, a naša ekipa je posula so unutar i oko mesta nesreće, onoliko koliko je mogla da priđe. Uviđaj je u toku, rezultati će biti poznati po završetku - naveli su iz preduzeća.

JKP "Vodovod i kanalizacija"

Na pitanje kako se led stvorio na ulici zbog kvara na vodovodnoj mreži, za Telegraf.rs iz JKP "Vodovod i kanalizacija" su izjavili da su prijavu dobili nakon saobraćajne nesreće.

Oko 10 ujutru kvar na vodovodnoj mreži se otklanjao Foto: Telegraf

Operativni centar Uprave za vandredne situacije Skupštine Grada prijavio je Kontakt centru JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", u 07 časova i 03 minuta, kvar na vodovodnoj mreži u delu Ulice heroja Milana Tepića (između Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića i Ulice heroja Milana Tepića 2a) - kazali su iz ovog preduzeća.

Vozač autobusa

Autobus koji je jutros teško povredio voditeljku Deu Đurđević prethodno je proklizao, zbog čega je vozač potpuno izgubio kontrolu za volanom. Reč je o autobusu na liniji 78, a prema izjavama vozača on je naišao na klizav kolovoz, jer se zbog cevi koja je pukla voda na asfaltu zaledila.

Dea Đurđević Foto: Milena Đorđević

- Kako je rekao naš vozač, on je pokušao da obiđe dva automobila koji su prethodno bili zaustavljeni, jer je došlo do kontakta između njih. Međutim, autobus je potom udario bočno u automobil koji je bio parkiran na trotoaru, odbio se o njega i tako je nastala nezgoda. U tim trenucima vozač ne može da vlada vozilom. Žao nam je što se to desilo - kazao je za "Telegraf" Drago Tošić, direktor Konzorcijuma privatnih autoprevoznika.

ŠTA DO SADA ZNAMO O SUDARU?

Kod bolnice "Dr Dragiša Mišović" na uglu Ulice Ljutice Bogdana i Heroja Milana Tepića došlo je do sudara tri automobila i dva autobusa. U njemu su povređene tri osobe među kojima je i voditeljka Dea Đurđević.

Krvavi tragovi na mestu nesreće / Foto: Mateja Beljan

Dea se sudarila sa drugim automobilom. Kad je izašla iz njega kako bi se dogovorili šta da rade, na nju je naleteo autobus i otkinuo joj ruku.

Voditeljka je hitno prevezena na VMA, a otkinutu ruku su lekari "stavili na led" i na sve načine pokušavaju da je spasu kako ne bi ostala bez nje.

VIDEO: Kontrola nad vozilom se gubi u sekundi i popravke nema! Sav užas poledice

VIDEO: Dea: Dečko me moli da ustanem ujutru za posao

(Ivana Vlajković, Mateja Beljan - i.vlajkovic@telegraf.rs, m.beljan@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsija i svedok

    7. februar 2019 | 14:08

    Aha obilazili u 6.15 nije bilo vode ni poledice, u 6.30 je bilo. Koliko treba vodi da se smrzne? Da li oni znaju da postoji gomila svedoka koja je u vreme njihovog “obilaska terena” isla na posao i koji ce rado svedociti da li je bilo poledice.

  • Vozac

    7. februar 2019 | 14:19

    Autobus se odbio o auto na trotoaru, vazi, zure oni stalno negde zure! Evo ja se stalno vracam uvece Visnjickom kuci kad oni idu u garazu, nema sanse da voze polako, oni se utrkuju s vama upadaju u rupe da te poprskaju, ukljucuju se gde hoce kad bi mogli u tebe da udju! On bre nije ocenio da ne moze da prodje pa je pokupio i auto sa trotoara, ali je morao da zaobidje ne moze da se saceka minut! Da odkines devojci ruku monstrume, koja brzuna moze da odkine ruku, kad proklizas sta!!! Ma ajde bre vise, muka mi je!!! Zao mi je Dee, andjeo, ali samo nek je glavu sacuvala!!!

  • AMP

    7. februar 2019 | 13:33

    Jutros sam videla taj veliki zastoj kod bolnice Dr Dragiša Mišović jer sam pošla tu na pregled.Ulica je bila cela od leda jer je pukla negde vodovodna cev. Gde je taksi stanica tu se jedva prelazilo od leda. Žao mi je ove mlade novinarke što joj se dogodilo. Nadam se da će joj lekari spasiti ruku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA