≫ 

Napali su LGBT aktivistu i šutirali vrata Prajd info-centra da bi ga uhvatili, a pali su pola sata kasnije (VIDEO)

Grupa mladića iz još uvek nepoznatih razloga ušla je u konflikt sa LGBT aktivistom. Nakon što se zatvorio u Prajd info-centar šutirali su vrata kako bi došli do njega

  • 23

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je da je policija, brzom i efikasnom akcijom, identifikovala i privela četiri osobe nakon sinoćnjeg napada na prostorije "Prajd info-centra" u Beogradu.

- Ovo je još jedan pokazatelj dobrog i profesionalnog postupanja policije koja je za manje od pola sata pronašla vinovnike incidenta i privela ih u policiju. O svemu je odmah obavešteno i nadležno tužilaštvo - rekla je Popović Ivković.

Popović Ivković najoštrije osuđuje napad na prostorije "Prajd info-centra", ali i bilo kakav oblik nasilja u društvu, pogotovo prema pripadnicima manjinskih grupa.

- Ovakvo ponašanje nećemo tolerisati. Podsećam da u policiji postoje kontakt osobe koje su zadužene za komunikaciju sa LGBT zajednicom, između ostalog, i zbog što efikasnijeg i bržeg postupanja u ovakvim i sličnim situacijama - ističe Popović Ivković.

Prajd info-centar u Beogradu napadnut je juče oko 17.30 sati, objavio je na svom tviter nalogu direkor "Civil Rights Defenders" za Evropu Goran Miletić, uz video-snimak incidenta.

Grupa mladića iz još uvek nepoznatih razloga ušla je u konflikt sa LGBT aktivistom. Nakon što se zatvorio u Prajd info-centar šutirali su vrata kako bi došli do njega. Od daljih pokušaja razvaljivanja odgovorile su ih devojke koje su najverovatnije bile sa napadačima.

Pogledajte kako je bilo na prethodnoj Paradi ponosa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1111

    9. februar 2019 | 19:58

    Ja nisam tolerantan srbin. Mozda nedostatak obrazovanja. Na gradjevinskom fakultetu nije bilo predmeta o homosexualizmu. Prema tome dole homosexualci

  • Miki

    9. februar 2019 | 15:52

    A što ne puste snimak još par minuta u nazad da vidimo što su se zakačili.

  • Miki

    9. februar 2019 | 15:51

    I baš ga napali iz čista mira?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA