≫ 

Svedočenje stanara ispred čije kuće je pas izujedao devojčicu: Vrebao ju je pored kapije, majka nije mogla da je otrgne od razularene životinje

Komšije su ispričale da je pas vlasnički i da su ga često viđali tu

  • 25

- Pas koji je napao devojčicu nije moj, nije čak ni vlasnički, ja sam mu samo par puta davao hranu - priča stanar iz Ulice maršala Tita u Višnjici pred čijom kućom je juče razularena životinja izujedala dete.

Očevici jezive scene ispričali su da je veliki smeđi mešanac ležao ispred otvorene kapije dok je devojčica od pet, šest godina prolazila ulicom sa majkom i da je skočio na dete.

Majka je pokušavala da devojčicu otrgne od psa, ali je razularena životinja i dalje napadala, sve dok komšije nisu uspele da je savladaju i uvedu je u dvorište. Na licu mesta bila je i policija, a Hitna pomoć zbrinula je devojčicu koja je samo pukom srećom prošla sa lakšim povredama.

Očevici jezive scene ispričali su da je veliki smeđi mešanac ležao ispred otvorene kapije dok je devojčica od pet, šest godina prolazila ulicom sa majkom i da je skočio na dete Foto-ilustracija: Profimedia

Komšije su ispričale da je pas vlasnički i da su ga često viđali tu. Međutim, muškarac iz kuće pred kojom se dogodio napad, ne želeći da mu se pominje ime, tvrdi drugačije.

- To nije vlasnički pas, i nije moj, već lutalica koja nije čipovana. Ja imam ženku psa koja je u teranju i taj pas dolazio je zbog nje i hrane koju sam mu ponekad davao. Najviše sam potresen zbog deteta koje je moglo da nastrada. Ne znam gde živi devojčica, ali pronaći ću kontakt sa njenom porodicom i posetiću je sutra - priča on.

On kaže i da juče kada se odigrao nemili događaj nije bio kod kuće.

Komšije su ispričale da je pas vlasnički i da su ga često viđali tu Foto: flickr/smerikal

- Nisam bio u to vreme kod kuće, ali me je policija nazvala i rekli su mi šta se dogodilo. Zatečen sam celom situacijom i zaista ne znam kako je nasrnuo na devojčicu. Ja sam ga par puta hranio i nije delovao agresivno. Žao mi je zbog deteta, otići su sutra da je vidim i da popričam sa njenim roditeljima ako treba neka pomoć ili mogu na bilo koji drugi način da bar malo pomognem - kaže sagovornik.

U dvorištu kuće nema psa.

- Policija, veterinari i ja jurili smo psa koji se krio juče u mom dvorištu. Kada smo ga pronašli, odveden je u azil. Uplašen sam i sam posle svega što se desilo, najviše za bezbednost svojih ukućana. Taj pas mogao je i nekog od njih da napadne - zaključuje muškarac iz kuće u Maršala Tita.

VIDEO: Čopor lutalica do smrti izgrizao ženu

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pod hitno

    16. februar 2019 | 22:24

    USPAVATI SVE PSE LUTALICE!,

  • DARKO 100%

    16. februar 2019 | 21:45

    Pas koji je dolazio cesto i koji se hranio on je razmisljao drugacije , u znak zahvalnosti za hranu i vodu on je hteo da cuva kucu a a dete kao plen u njegovim ocima je izgledao kao lako savladiv,dobro je sto nije bilo gore, majka bi mogla tuziti drzavu za to i dobiti velike pare

  • Luna

    16. februar 2019 | 22:17

    Zast se dzukele sa ulica koje nisu cipovane ne odvedu u azil. Zasto nas mltretirate sa psima?!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA