≫ 

Izvršitelji izbacuju bolesnu baku (90) na ulicu, jer kupac želi da renovira stan: Mara je u jako lošem stanju, građani pokušavaju da spreče iseljenje (VIDEO)

- Kupac ne želi da produži rok od 30 dana, koliko je nama potrebno da se snađemo - rekla je ćerka baka Mare (90)

  • 69

Zbog duga prema fizičkim licima, izvršitelj su prodali stan u Sarajevskoj ulici, u kom živi baka (90), koju su danas došli da isele. Na društvenim mrežama se munjevitom brzinom proširila ova vest, a pojedini građani pokrenuli su akciju "Odbranimo baka Maru", pozvavši ljude da se skupe i spreče izbacivanje bake na ulicu.

Ova žena, kako je u razgovoru za "Telegraf" rekla, svesna je da će morati da izađe, odnosno da se iseli, ali ne može sada, jer je teško bolesna. 

- Ja živim u ovom stanu od 1946. godine. Pristajem da izađem, samo želim odlaganje dok ne dođe lepše vreme jer sam nepokretna i bolesna. Samo mi je potrebno vreme da stanem na noge i bez problema ću da napustim stan u kome živim 72 godine - nemoćno je rekla Mara.

Stan u kom živi baka Mara; Foto: Telegraf

Prema rečima bakine ćerke, sa kojom je "Telegraf.rs" razgovarao, prodaja je urađena nezakonito.

- Prvo izvršenje za iseljenje je trebalo da bude 15. januara, međutim lekar Hitne pomoći, kad je došao da zbrine baku, odložio je izvršenje, jer je ona lošeg zdravstvenog stanja - rekla nam je bakina ćerka.

Ona je dodala da, je izvršenje zakazano za danas u podne, jer kupac insistira na tome.

Građani ne daju da se izvrši iseljenje; Foto: Telegraf

- Uprkos tome što je moja majka, odnosno stanarka jako loše, kupac želi da renovira stan. On zahteva da to bude danas, iako smo mi zamolili za produženje roka od 30 dana, koliko je nama potrebno da se snađemo - kaže uznemirena žena.

Baka je u lošem stanju, jer ima emboliju pluća.

Oni koji su se okupili kako bi joj pružili podršku i sprečili iseljenje, raspoređeni su na ulaznim vratim zgrade, kao i stepenicama ispred ulaza u sporni stan.

U podne počinje izvršenje; Foto: Telegraf

Združena akcija "Krov nad glavom" organizovala je ovo okupljanje kako bi odbranila baku Maru od iseljenja. Oni su pojasnili zašto bakina ćerka tvrdi da je stan prodat nezakonito.

- Stan je prodat neposrednom pogodbom, a da prethodno nisu održane dve licitacije već samo jedna. Po Zakonu prodaja neposrednom pogodbom može da se izvrši nakon dve neuspele licitacije - rekao je aktivista, Ivan Zlatić iz udruženja "Krov nad glavom".

Ivan Zlatić iz udruženja "Krov nad glavom"; Foto: Telegraf

Neki od građana rasporedili su se tako da sačekaju radnike Centra za socijalni rad i izvršitelje.

- Među onima koji su došli da spreče iseljenje baka Mare nalaze se i članovi našeg udruženja, kao i ljudi koji spontano pružaju podršku - kažu iz organizacije "Krov nad glavom".

Pre zakazanog izvršenja, pojavila se i predstavnica Centra za socijalni rad, ali kako se u zakazano vreme niko od izvršitelja nije pojavio, ona je otišla, rekavši da izvršitelj neće doći. 

(I. Vlajković/S. Čenad)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    18. februar 2019 | 12:08

    Ostavite baku na miru, i vi ćete dočekati i goru sudbinu od njene, a daće bog..

  • Istina

    18. februar 2019 | 12:07

    Ovo je sramota za Drzavu, za Ustav, za Zakon, za bahatost, za ljudskost, za ... sramota da nema dalje. Naplacuju se komunalije sa kamatama-tu ne vredi zastarelost, banke deru kozu narodu, cinovnici besni, za sve postoji Zakon, ali nisu nadlezni, ...cemu ovo vodi. Mi imamo sve aspekte da budemo uredjena Drzava, ali ovakva desavanja nas vracaju unazad i ne daju nam nadu za bolje sutra.

  • Edin

    18. februar 2019 | 12:07

    Kada bi tako država poštovala i druge zakone gde bi nam kraj bio! Sramota!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA