≫ 

Bivši zaposleni ušetao u garažu GSP-a, predstavio se kao vozač i ukrao autobus?! Ovo nije jedini incident - jutros su u požaru gorela vozila

Za 24 sata nekoliko incidenata u Gradskom saobraćajnom preduzeću

  • 3

Iz pogona "Karaburma" Gradskog saobraćajnog preduzeća, u noći između subote i nedelje, ukraden je autobus! Kako nezvanično saznaju Novosti, vozilo je pronađeno nešto kasnije na jednoj od okretnica, a iz njega je istočeno oko 170 litara goriva. Navodno, to je uradio jedan od bivših radnika, koji je dobio otkaz.

Prema nezvaničnim informacijama, u pogon na Mirijevskom vencu ušetao se bivši zaposleni ovog preduzeća i iz garaže izvezao autobus. Na kapiji se predstavio kao vozač sa brojem 7.582, i izvezao autobus u 4.55 sati iz pogona.

Ukradeno vozilo pronađeno je na jednoj okretnici u blizini. Hard disk bio je izvučen, a kamere za video-nadzor onesposobljene. Ujedno, iz rezervoara, izvučeno je, kako se preppostavlja, oko 170 litara goriva. Nikome od zaposlenih nije jasno kako je njihov bivši kolega mogao da prođe tri prstena obezbeđenja i ukrade autobus iz pogona.

Samo dan nakon krađe autobusa iz garaže GSP "Beograd" na Karaburmi, u najvećem gradskom prevozniku se dogodio još jedan težak incident, pošto je rano jutros u saobraćajnom pogonu "Novi Beograd" došlo do požara koji je zahvatio najmanje tri autobusa.

Kako su obelodanili iz Saveza ozbiljnih sindikalaca (SOS) GSP, reč je o zglobnim autobusima, a navodno je požar otpočeo na vozilu garažnog broja 1111, čiji je kvar za filter goriva bio prijavljen dan ranije, da bi se proširio i na dva susedna vozila.

Gašenje požara, prema njihovoj priči, otežalo je navodno i zaglavljivanje creva za gašenje na vatrogasnom vozilu koja poseduje GSP "Beograd".

Povređenih u požaru, srećom, nije bilo, a zahvaljujući brzoj reakciji radnika, ali i vatrogasaca, izbegnuto je da se vatra proširi na ostatak pogona. Ipak, na tri autobusa je pričinjena velika materijalna šteta.

Uprkos seriji incidenata, iz GSP "Beograd" se, zasad, niko još zvanično nije oglasio. Ni juče nakon krađe autobusa, ni danas posle požara koji se dogodio u njihovom pogonu.

VIDEO: Dobra ideja je pola posla: Autobus su pretvorili u kafić

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA