≫ 

Lončar: Neizvesno je šta će biti s teško bolesnom decom, pa im treba ispuniti želju da vide predsednika (VIDEO)

- E, onda kad ispoštujete sve, pa valjda je najmanja stvar ispuniti želju detetu, mislim da to nije prevelika želja - naveo je ministar zdravlja

  • 26

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da deci sa najtežim oboljenjima treba ispuniti želju da upoznaju predsednika Srbije, ako to žele. Lončar je to izjavio tokom posete predsednika Srbije Aleksandar Vučića Institutu za majku i dete na Novom Beogradu. Ministar zdravlja je naveo da je poseta predsednika organozovana po svim pravilima epidemiološke službe i da se vodilo računa da niko ne bude ugrožen.

- Poseta predsednika Vučića Institutu organizovana je po svim pravilima epidemiologa, najodgovornije tvrdim, jer sam i ja u tome učestvovao, koji su dali da slučajno neko ne bude ugrožen. Ne možete ovo da poredite sa nekim drugim, neorganizovanim ili sličnim stvarima. To su deca sa najtežim oboljenjima, krajnje je neizvesno šta će biti... i kad ima želju, hoće da vidi predsednika, a videli ste onog dečka Ognjena koji je hteo da se slika sa njim. E, onda kad ispoštujete sve to, pa valjda je najmanja stvar ispuniti želju tom detetu, mislim da to nije prevelika želja - naveo je Lončar za N1.

Pogledajte izjavu ministra Lončara:

U Institutu za majku i dete leči se najveći broj dece obolele od malignih bolesti, a to je i jedini centar gde se radi transplantacija koštane srži kod dece, a od osnivanja do danas, urađene su 294 takve intervencije.

Ministarstvo zdravlja odobrilo je sredstva u iznosu od 100 miliona dinara za završetak banke matičnih ćelija u Institutu, a u toku je i izrada glavnog projketa za temeljnu rekonstrkciju Instituta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludilo

    19. februar 2019 | 23:50

    Ovo je otislo predaleko! Pa da li vi stvarno mislite da smo zombi nacija?! Dete da ima zelju da upozna preCednika? Dovedite im glumce ili koga vec,a ne njega. Boze,boze...

  • Nevera

    19. februar 2019 | 23:31

    Ovo je van granica zdravog razuma,ludju stvar nisam procitao.

  • DM

    19. februar 2019 | 23:37

    Ovo je vise neizdrzivo.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA